Len tak robím záhony na uhorky a zbieram ich vo vedrách

Mnohí záhradkári zbierajú uhorky vo vedrách a sú aj takí, ktorí si stále nedokážu dopestovať ani minimum na konzerváciu, nehovoriac o tom, že počas sezóny jedia veľa uhoriek. Dnes sa podelím o svoje metódy pestovania uhoriek. A začneme tým najdôležitejším, tým je výber semien, tu je dôležité prihliadať na odrodu (ide o hybrid), úrodu a hlavne chuť.

Najlepšie odrody uhoriek

Ak ste si tento rok nevybrali, ktorú odrodu zasadíte, tak napríklad pestujem odrodu každý rok Kibria pre skleník ma to nikdy nesklamalo. Druhý stupeň Elegantnýnejde o hybrid a je veľmi chutný a výnosný, odroda je stará niekoľko desaťročí a za túto dobu sa osvedčila 10 bodmi.

Usporiadanie uhorkového lôžka

Pri výsadbe uhoriek v skleníku musí byť pôda úrodná a dobre oplodnená a na otvorenom priestranstve určite potrebujete záhon oplodnený maštaľným hnojom. Musíte položiť pás hnoja 20-25 cm vysoký a rovnakej šírky, potom striedať so zeminou zo záhradného záhona, potom znova s ​​maštaľným hnojom a znova so zeminou a znova skončiť s maštaľným hnojom. Výsledkom boli 3 tenké vrstvy hnoja, ktoré poskytnú najpohodlnejšie podmienky pre rast uhoriek.

uhorky

Druhý spôsob, ktorý som ja osobne nepoužil, ale videl som, ako to robí môj sused. Hnoj jednoducho nasype na záhon a do samotného hnoja urobí diery. Do každej diery sa naleje vedro čiernej pôdy. Jeho produktivita je veľmi vysoká.

Do takýchto záhonov nemusíte pridávať minerálne hnojivá, stačí ich niekoľkokrát prihnojiť mulleinom. Z pohľadu záhradkárov sú to ideálne záhony pre uhorky, no ak nie je možné použiť toľko hnoja, stačí použiť kompost a prikrmovať minerálmi striedavo s organickým hnojivom.

Uhorky je vhodné zalievať iba teplou vodou, ktorá bola celý deň na slnku, nemali by ste hneď liať vodu z vodovodu na záhradku, určite ju musíte nechať usadiť Tento rok nezmením tradíciu určite zasadí Kibriu do skleníka a ak budem mať šťastie nájdem nejakú Elegantnú, keďže je pre sadenice neopustila. Dúfam, že vás to zaujalo! Pýtajte sa, určite odpoviem.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť