Site icon Články Archaeoservices – archeologická spoločnosť

Len tak robím záhony na uhorky a zbieram ich vo vedrách

Mnohí záhradkári zbierajú uhorky vo vedrách a sú aj takí, ktorí si stále nedokážu dopestovať ani minimum na konzerváciu, nehovoriac o tom, že počas sezóny jedia veľa uhoriek. Dnes sa podelím o svoje metódy pestovania uhoriek. A začneme tým najdôležitejším, tým je výber semien, tu je dôležité prihliadať na odrodu (ide o hybrid), úrodu a hlavne chuť.

Najlepšie odrody uhoriek

Ak ste si tento rok nevybrali, ktorú odrodu zasadíte, tak napríklad pestujem odrodu každý rok Kibria pre skleník ma to nikdy nesklamalo. Druhý stupeň Elegantnýnejde o hybrid a je veľmi chutný a výnosný, odroda je stará niekoľko desaťročí a za túto dobu sa osvedčila 10 bodmi.

Usporiadanie uhorkového lôžka

Pri výsadbe uhoriek v skleníku musí byť pôda úrodná a dobre oplodnená a na otvorenom priestranstve určite potrebujete záhon oplodnený maštaľným hnojom. Musíte položiť pás hnoja 20-25 cm vysoký a rovnakej šírky, potom striedať so zeminou zo záhradného záhona, potom znova s ​​maštaľným hnojom a znova so zeminou a znova skončiť s maštaľným hnojom. Výsledkom boli 3 tenké vrstvy hnoja, ktoré poskytnú najpohodlnejšie podmienky pre rast uhoriek.

Druhý spôsob, ktorý som ja osobne nepoužil, ale videl som, ako to robí môj sused. Hnoj jednoducho nasype na záhon a do samotného hnoja urobí diery. Do každej diery sa naleje vedro čiernej pôdy. Jeho produktivita je veľmi vysoká.

Do takýchto záhonov nemusíte pridávať minerálne hnojivá, stačí ich niekoľkokrát prihnojiť mulleinom. Z pohľadu záhradkárov sú to ideálne záhony pre uhorky, no ak nie je možné použiť toľko hnoja, stačí použiť kompost a prikrmovať minerálmi striedavo s organickým hnojivom.

Uhorky je vhodné zalievať iba teplou vodou, ktorá bola celý deň na slnku, nemali by ste hneď liať vodu z vodovodu na záhradku, určite ju musíte nechať usadiť Tento rok nezmením tradíciu určite zasadí Kibriu do skleníka a ak budem mať šťastie nájdem nejakú Elegantnú, keďže je pre sadenice neopustila. Dúfam, že vás to zaujalo! Pýtajte sa, určite odpoviem.

Exit mobile version