Lesk s leskom: ako vyčistiť kuchyňu od mastnoty a lepkavých zvyškov

Foto: z otvorených zdrojov

Povieme vám, ako vyčistiť kuchyňu od starých mastných škvŕn.

Kuchyňa je považovaná za jedno z najproblematickejších miest v dome – kvôli neustálemu vareniu, počas ktorého tuk „lieta“ z panvice na všetky povrchy, sa rýchlo zašpinia, píše UNIAN.

Ako jednoducho vyčistiť kuchyňu od mastnoty kyselinou citrónovou

Odporúčame vám životný hack, ako vyčistiť kuchyňu pomocou jediného balíčka kyseliny citrónovej. Musíte si vziať liter vody, rozpustiť v nej 15 gramov „prášku“ a pridať niekoľko kvapiek tekutého mydla alebo prostriedku na umývanie riadu. Vo výslednom roztoku navlhčite špongiu a utrite všetky problémové oblasti na fasáde kuchyne. Bez oplachovania vodou nechajte tak, počkajte 30 minút, potom opäť potrite prípravkom a následne odstráňte vrstvu saponátu handričkou namočenou v čistej vode.

Ako vyčistiť kuchyňu od lepkavých zvyškov a mastnoty so sódou a olejom

Táto „babská“ metóda pomáha vyčistiť kuchyňu od mastnoty v priebehu niekoľkých minút – tak, aby vyzerala ako nová. Zmiešajte sódu a rastlinný olej v pomere 2:1, namočte špongiu do tejto kaše a naneste na kuchynskú súpravu. Nechajte pôsobiť 20 minút, potom opláchnite teplou vodou. Ak zostanú škvrny, postup sa môže zopakovať.

Tekuté mydlo funguje rovnako dobre ako olej v kombinácii so sódou bikarbónou. Na prípravu zmesi použite rovnaké pomery, ale nechajte roztok na povrchu 15 minút, a nie 20. Potom urobte to isté – opláchnite teplou vodou. utrite do sucha.

Ako odstrániť lepkavú mastnotu v kuchyni pomocou alkoholu a octu

Ak neviete, ako vyčistiť kuchyňu od mastnoty a nečistôt, môžete vyskúšať veľmi populárnu metódu – kombináciu alkoholu a octu. Musíte zmiešať dve zložky v rovnakých množstvách, pridať dvakrát toľko vody. Nalejte roztok do rozprašovacej fľaše, nastriekajte na znečistené miesta a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Potom rozotrite mäkkou špongiou a opláchnite handričkou namočenou v teplej vode.

Upozorňujeme, že pri použití tejto metódy bude potom potrebné kuchyňu vetrať.

Ako vyčistiť mastnotu z kuchynských skriniek doma soľou a octom

Kuchyňu môžete čistiť ľudovými prostriedkami bez toho, aby ste si niečo kúpili v obchode – každá žena v domácnosti bude určite mať soľ a ocot. Obe zložky sa musia zmiešať tak, aby výsledná zmes pripomínala hustú kyslú smotanu. Potom musíte ponoriť zubnú kefku do tohto zázračného produktu a trieť škvrnu 5 minút. Na záver je dôležité všetko opláchnuť čistou vodou a následne kuchynský nábytok utrieť dosucha papierovou utierkou.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť