Lifehacks a tipy na riešenie 6 bežných problémov s organizáciou kuchyne

Foto: z otvorených zdrojov

Existujú praktické a jednoduché riešenia, ktoré vám pomôžu udržať vašu kuchyňu funkčnú.

Napriek úsiliu o udržiavanie poriadku v kuchyni sa vyskytujú organizačné problémy, ktoré je veľmi ťažké vyriešiť. Existujú však praktické a jednoduché riešenia, ktoré môžu pomôcť udržať vašu kuchyňu funkčnú. RBC-Ukraine hovorí o najčastejších problémoch pri organizovaní priestoru v kuchyni a ako sa s nimi vysporiadať, pričom cituje Marthu Stewart.

Príliš veľa pokrievok na hrnce

Pokrývky od hrncov nie sú najjednoduchšie na triedenie. Zriedkavo sa dajú zložiť, majú rôzne veľkosti a niekedy mierne odlišné tvary a nikdy sa nezdajú byť spolu so spodnou časťou.

Ak ste si ešte nevytvorili organizačný systém, je pravdepodobné, že vaša skriňa alebo zásuvka sú preplnené vrchnákmi, ktoré môžu vypadnúť zakaždým, keď sa po nejaký pokúsite siahnuť.

Kam dať pokrievky na hrnce

Riešením problému s veľkým počtom pokrievok môžu byť vertikálne (napríklad na dvierka) alebo stropné držiaky na pokrievky na hrnce – v závislosti od voľného miesta, pretože v zásuvkách si môžete vybrať dokonca aj výsuvný organizér na pokrievky.

Výber niečoho ako vertikálny organizér pokrievky na hrnce môže pomôcť aj pri iných problémoch s ukladaním. Zaberie menej miesta a je všestranný – uložíte do nej aj hrnce, panvice, plechy na pečenie atď.

Veľa dosiek na krájanie

Dosky na krájanie zvyčajne nemajú takú veľkosť, aby sa dali ľahko skladovať. Vo väčšine prípadov sú veľké a neskladné, takže je ťažké nájsť pre ne vhodné miesto – v zásuvkách aj na stenách.

Čo robiť s množstvom dosiek

Najlepším riešením na usporiadanie priestoru v kuchyni s veľkým počtom dokončovacích dosiek je ich zavesenie na steny na špeciálnych háčikoch. Tento spôsob pomôže najmä vtedy, ak v skrinkách nie je miesto.

Ak by ste predsa len chceli mať dosky v zásuvke, môžete použiť vertikálny organizér – napríklad na papiere. Pomôže to nielen uvoľniť miesto a mať všetko na jednom mieste, ale tiež vám to uľahčí získať to, čo potrebujete.

Kopa rôznych korenín

Neorganizované skladovanie korenín často vedie k tomu, že bylinky a koreniny po expirácii strácajú svoju chuť.

V mnohých prípadoch sa väčšina kuchynských korenín nepoužíva na dennej báze, čo sťažuje ich udržiavanie čerstvé po dlhú dobu – a prebytok vrecúšok a pohárov sťažuje kontrolu čerstvosti.

Kde je najlepšie skladovať korenie?

Najlepší spôsob skladovania korenia je zabaliť ho do vhodných téglikov a označiť. Identické koreničky uľahčujú organizáciu priestoru – dajú sa prehľadne usporiadať aj bez špeciálneho organizéra.

Dózy sú navyše vzduchotesnejšie ako úhľadne zabalené, otvorené vrecúško s korením.

Veľa kuchynských utierok

Utierky majú tendenciu sa hromadiť – sú predsa neodmysliteľnou súčasťou kuchyne – takže ak nemáte v skrini dostatok priestoru, utierky môžu skončiť po celej kuchyni a vytvárať neporiadok.

Kde skladovať kuchynské utierky

V prvom rade by ste sa mali zbaviť všetkých kuchynských utierok, ktorým uplynula doba použiteľnosti. Roztrhané, beznádejne znečistené alebo tie, ktoré jednoducho nepoužívate, nemajú v kuchyni miesto.

Pre zvyšné uteráky existuje niekoľko možností skladovania: ak máte voľné zásuvky, môžete ich použiť a pridať prepážku, aby sa stohy uterákov udržali vo vzpriamenej polohe.

Alebo, ak nemáte dostatok miesta v zásuvke, môžete použiť plastový kôš – ktorý môžete umiestniť na akúkoľvek policu alebo parapet a zároveň mať všetky uteráky na jednom mieste.

Neporiadok v zásuvke na odpadky

Pomerne často sa pod umývadlom v kuchyni nachádza zásuvka na odpadkový kôš.

Zvyčajne však tieto zásuvky – ako kúzelná truhlica – prekypujú rôznymi užitočnými drobnosťami, zaváraninovými pohármi, vreckami na odpadky, náhradnými špongiami a prostriedkom na umývanie riadu atď., čím vytvárajú neporiadok.

Čo uložiť do zásuvky

Čistenie tohto miesta by ste nemali odkladať „na neskôr“ – je lepšie si veci čo najskôr preštudovať, odložiť to, čo určite budete potrebovať, a vyhodiť to, čo nikto dlho nepoužíval.

V budúcnosti sa odporúča umiestniť plastové organizérové ​​koše do krabice – to vám umožní zaradiť veci do kategórií a kontrolovať poradie.

Rôzne vrchnáky na nádoby na potraviny

Niekedy sa zdá, že je nemožné nájsť veko na skladovanie potravín v nádobe. Buď preto, že všetky nádoby sú rôznej veľkosti a nie sú úhľadne naskladané, alebo preto, že viečka sú poškodené.

Ako skladovať nádoby na potraviny

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je prejsť všetky kontajnery a vyhodiť všetky rozbité alebo zatemnené. Nádoby potom usporiadajte podľa veľkosti a tvaru, ale do priehradky oddelenej od viečok – to vám pomôže ľahko skontrolovať, či riad nie je poškodený.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť