Množstvo herbicídov na burinu pri pestovaní zemiakov – Záhradné záležitosti

Pri pestovaní zemiakov sa záhradkári stretávajú s niekoľkými nepriaznivými faktormi naraz, od výskytu buriny až po neustály boj proti pásavke zemiakovej. Najbežnejšie buriny sú pýr plazivý, pšenica plazivá, zajac poľný a iné trváce buriny Odborní agronómovia vypočítali približné zaburinenie 45-80 na m2, čo je veľa, ak sa neošetrujú alebo neustále odburiňujú. rýchlo obsadiť celé zemiakové pole .

Aké lieky pomáhajú zbaviť sa buriny?

Najlepšie je použiť liek, keď vrcholy zemiakov nedosiahli výšku 10 cm. To je efektívnejšie a burina nebude mať čas rásť a utopiť zemiaky.

Ničenie buriny sa môže vykonávať v dvoch fázach, pred vyklíčením a po vyklíčení. Ekstrakorn, GP ukázal dobré hodnotenie; Camelot, všeobecný lekár; Gesagard, po ich ošetrení sa burina výrazne zmenšuje.

Pre jednu z najnepríjemnejších burín je vhodná pšenica plazivá, Volnik Super, BP; Voľník, BP.

Ak je pozemok malý, ako asi moji predplatitelia vedia, nie som zástancom používania rôznych noviniek a vždy sa snažím používať tie ekologické, aby v pôde nič nezostalo. Stáva sa však aj to, že zemiaky sa vysádzajú nie na 10 hektároch, ale počítajú sa na hektáre.

V tomto prípade prídu na záchranu len tie najúčinnejšie látky. Uzavrieť problematiku buriny aspoň na dlhší čas. Aplikujte dva postreky, prvý pred klíčením a druhý, keď zemiaky dosiahnu výšku 10-15 cm.

  • Agritox, VK;
  • Agroxon, BP;
  • Dikopur M.

Aplikujú sa v suchom počasí aj po daždi. Ak sa aplikuje po daždi, bude ešte efektívnejší. Vytvára sa „ochranná clona“ proti objaveniu sa nových burín Pre lepšiu úrodu je možné zemiaky pred výsadbou spracovať. Ochránite tak pred pásavkou zemiakovou a zemiaky budú odolnejšie.

Ľudové lieky na burinu v záhrade

Vždy sa držím toho najjednoduchšieho a často je to aj najefektívnejší spôsob.

Soda. Je známe, že vodný roztok sódy sa dobre vyrovná s burinou, ak je záhon malý, potom to bude najpohodlnejší spôsob, ako sa zbaviť všetkých druhov buriny. Do dvoch litrov vody pridajte balenie sódy a jeden kus mydla na pranie, ošetrite burinu a do týždňa uschne. Mnoho ľudí odporúča ocot, ale o tejto možnosti ani neuvažujem. Je príliš agresívny a okysľuje pôdu.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť