Najčastejšie chyby, ktoré robia ženy v starostlivosti o pleť

Foto: z otvorených zdrojov

Niekedy viac nie je lepšie, a to je často prípad, keď ide o niektoré zložky starostlivosti o pleť.

Ak ste odhodlaní starať sa o svoju pleť dobre, pravdepodobne to myslíte celkom vážne s jedným z najdôležitejších krokov v každej rutine starostlivosti o pleť: čistením. Zvyčajne to zahŕňa opláchnutie tváre čistiacim prostriedkom šetrným k pokožke, ktorý obsahuje zložky na odstránenie make-upu.

Livestrong vám prezradí, aké chyby robia ženy pri čistení pleti.

Hlavné chyby v starostlivosti o pleť

Čistenie príliš často

Ak máte čo do činenia s vyrážkami alebo mastnotou, môžete byť v pokušení umývať si pokožku často, aby ste získali ten vrzavo čistý pocit.

To však môže viesť k ďalším vyrážkam, mastnote a podráždeniu. Pleť sa odporúča čistiť raz ráno a raz večer, s jedinou výnimkou, ak ste cvičili alebo inak z nejakého dôvodu vyžadujete umývanie pleti.

Umývanie tváre v noci je obzvlášť dôležité, pretože odstraňuje make-up, špinu, nečistoty, odumreté kožné bunky a čokoľvek iné, čo sa dotklo vašej pokožky počas dňa.

Príliš veľa produktov na pokožke

Niekedy viac nie je lepšie, a to je často prípad, keď ide o niektoré zložky starostlivosti o pleť.

Platí to najmä vtedy, keď ide o „aktívne látky“ alebo zložky, ktoré aplikujete na špecifické problémy s pokožkou, ako sú retinoidy na vrásky alebo kyselina salicylová na akné.

Čistenie pleti len raz denne

Rovnako ako je problémom príliš časté čistenie, nie je problémom ani dosť časté čistenie. Keď sa počas dňa prechádzate a dotýkate sa tváre a iných povrchov, na pokožke sa vytvára tenká vrstva potu a nečistôt. Preto je lepšie čistiť si tvár ráno a večer.

Umývanie pokožky mydlom

Mydlo môže byť ideálne na umývanie tela, nie však na tvár, ktorú tvoria citlivejšie kožné bunky, ktoré potrebujú špecifické pH, aby zabránili podráždeniu.

Mydlo môže spôsobiť, že pH vašej pokožky bude zásaditejšie, čím sa naruší kožná bariéra a bude náchylnejšia na vysušenie a podráždenie.

Nezabúdajte na hydratáciu

Je dôležité nezabudnúť na hydratáciu po čistení, pretože čistenie môže odstrániť mastnotu a zvyšky z povrchu vašej pokožky a zanechať ju suchú a napnutú. „Aplikácia hydratačného mlieka alebo krému po sprchovaní nahrádza dôležité oleje stratené počas procesu čistenia.

Zložky ako ceramidy, lipidy, ktoré sa bežne nachádzajú vo vašej pokožke, pomáhajú udržiavať integritu kožnej bariéry.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť