Najlepšie 3 odrody Actinidia Kolomikta

Actinidia Kolomikta je rastlina, ktorú si chce kúpiť veľa záhradkárov, aspoň pár mojich priateľov ju má. Ide o celý živý plot, ktorý aj plodí. Ktoré sú veľmi sladké s príchuťou jahôd a ananásu, pestovanie tejto rastliny určite dodá vašej záhrade veľa osobnosti.

Rastlina je rozložitá liana, ktorá môže rásť pozdĺž steny domu až do výšky 15 cm. Plody sú podobné zeleným slivkovým paradajkám, či skôr kivi, pretože patria do rovnakého rodu Actinidiaceae.

Výhody ovocia sú vysoko cenené a obsahujú veľa prospešných látok a dobrý prísun kyseliny askorbovej.

Najlepšie odrody Actinidia Kolomikta

Napodiv, Actinidia má veľa odrôd a tu vyzdvihnem tie najobľúbenejšie, ktoré sú veľmi žiadané.

„univerzita“

Odroda s výnosom do 1 kg na rastlinu, chuť s nádychom jahôd a jemná s kyslosťou.

„minca“

Malý výnos 0,5 kg na krík je kompenzovaný jeho chuťou, táto konkrétna odroda sa stala populárnou v roku 1961, ale nikdy sa neuchytila.

„september“

Podľa názvu ste pravdepodobne uhádli, že ide o neskorú odrodu a dozrieva za 130 dní. Po zasadení raz môžete zbierať úrodu 50 rokov, toľko môže rásť na jednom mieste. Plody majú ananásovú príchuť a veľmi sladkú chuť, úrodnosť až 2 kg na ker.

pestovanie Actinidia

Starostlivosť a pestovanie Actinidia

O Actinidia sa musíte starať rovnako ako o akýkoľvek iný ker. Je lepšie ju vysádzať do polotieňa, aby nepálilo poludňajšie slnko. Prerezávanie by sa malo vykonávať na jeseň, neodporúča sa to na jar. Rastlina sa prebúdza skoro a môže začať bolieť kvôli neskorému rezu, čo môže viesť k strate tekutín v dôsledku silného prúdenia miazgy.

Rastlina veľmi dobre prezimuje aj v strednom Rusku a nie je potrebný ďalší prístrešok.

Pri nákupe Actinidia buďte opatrní, aby ste opelili ovocie, potrebujete dve pohlavia rastliny. Predajcovia môžu z nevedomosti alebo len kvôli zisku predať dve rovnaké pohlavia a hrozí, že ostanú bez úrody. Žiaľ, pohlavie určíte len podľa kvitnutia, samčia rastlina má kvety do 15 cm, samičia je oveľa väčšia, asi 20 cm, samčie kvety majú v strede piestik.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť