Najlepšie odrody cibule, najproduktívnejšie a skladovateľné

Najpopulárnejšou cibuľou je, samozrejme, cibuľová súprava, ktorá je schopná produkovať vysoký výnos pri správnej starostlivosti. A aby ste sa rozhodli pre odrodu, povieme vám o niekoľkých najlepších z kategórie s vysokým výnosom.

Najlepšie odrody cibuľových sad

Dve odrody cibule sú medzi záhradkármi čoraz obľúbenejšie: Červený barón alebo Červený barón a Stuttgarter Riesen.

Červený barón

Veľmi chutné a stredne silné, má dobrú odolnosť voči chorobám a iným infekciám. Aj keď udržiavate údržbu na minime, ako je odstraňovanie buriny a zalievanie, stále prinesie dobrú úrodu veľkých cibúľ.

Stuttgarter Riesen

Odroda Stuttgarter Riesen

Pre tých, ktorí sú zvyknutí na žltú cibuľu a nie na červenú, navrhujem zvážiť ďalšiu možnosť vynikajúcej cibule so súborom vynikajúcich vlastností: vysoký výnos, odolnosť voči chorobám, odolnosť voči teplotným zmenám. Prvá úroda sa môže zbierať za 65-70 dní. Odroda je tiež veľmi dobre skladovaná aj v byte, chovala som ju až do januára, ale mohla byť aj dlhšie, keby nešla celá do jedla. Odroda je tiež poloostrá.

Výstava

Výstava je veľmi veľká odroda cibule, ktorá môže pribrať až 0,5 kg. Nie je to tak pikantné, ale veľmi sladké a do šalátu to nemôže byť lepšie. Jedinou nevýhodou, ktorú môžeme zaznamenať, je slabá klíčivosť semien, ale dobre rastie a vyžaduje si minimálnu starostlivosť. Cibuľa je veľmi náročná, pokiaľ ide o zalievanie, je veľmi nežiaduce vynechať ju, najmä v období aktívneho rastu a tvorby cibule.

Hercules F1

Odroda Hercules F1

A teraz prejdeme k hybridom, odroda Hercules robí čest svojmu menu, v čase zberu má veľké cibuľky a priemerná hmotnosť jednej je 150-170 g Má vysokú úrodu a vysokú odolnosť voči plesniam a infekciám . Odroda dozrieva približne 70-80 dní.

Strigunovský

Strigunovský

Strigunovsky je severnejšia odroda cibule s dobrou odolnosťou voči poveternostným vplyvom a vysokým výnosom. Odroda bola pôvodne vyšľachtená pre stredné pásmo, no postupom času migrovala do severných oblastí. Cibuľky nie sú príliš veľké, ale veľmi aromatické a chutné. Nemôžem povedať, že je veľmi odolný voči chorobám a hubám, je potrebné ho kŕmiť, aby sa zvýšila imunita.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť