Najlepšie vitamíny pre pokožku tváre a ktoré potraviny ich obsahujú najviac

Foto: z otvorených zdrojov

Pozrime sa na najdôležitejšie vitamíny pre krásnu pleť a zistíme, kde ich možno nájsť v prirodzených potravinách.

Každý vie, že vitamíny zohrávajú kľúčovú úlohu v zdraví nášho tela. Vedeli ste však, že niektoré vitamíny majú vynikajúce výhody pre vašu pokožku, vďaka čomu je žiarivá a zdravá? Pozrime sa na najdôležitejšie vitamíny pre krásnu pleť a zistíme, kde ich možno nájsť v prirodzených potravinách. RBC-Ukraine o tom hovorí podrobnejšie vďaka exkluzívnemu komentáru kozmetologičky Anny Tarasenko.

Vitamín C

Anna hovorí, že vitamín je silný antioxidant, ktorý pomáha bojovať proti škodlivým voľným radikálom a stimuluje syntézu kolagénu.

Aby ste pokožke dodali vitamín C, jedzte citrusové plody, bobuľové ovocie, kivi, červenú a žltú papriku a inú zeleninu a ovocie.

vitamín E

„Ďalší silný antioxidant, vitamín E, pomáha chrániť pokožku pred poškodením spojeným s ultrafialovým žiarením,“ vysvetľuje estetik.

Nájdete ho v orechoch, semienkach, avokáde, špenáte a mastných rybách.

Vitamín A

Podľa Anny tento vitamín podporuje tvorbu nových kožných buniek, vďaka čomu je užitočný v boji proti akné a zmierňuje známky starnutia. Vitamín A nájdete v mrkve, sladkej paprike, špargli a mangu.

Vitamín D

„Aby ste si udržali zdravú pokožku, musíte mať dostatok vitamínu D. Pomáha znižovať zápaly a zlepšuje celkový stav pokožky,“ poznamenala kozmetička.

Hlavným zdrojom vitamínu D je slnečné svetlo, nájdeme ho aj v tučných rybách, vaječných žĺtkoch a hubách.

Vitamín K

Vitamín K pomáha redukovať tmavé škvrny a pigmentáciu pre hladšiu a svetlejšiu pokožku. Nachádza sa v listovej zelenine, brokolici a kapuste.

„Nezabudnite zahrnúť tieto vitamíny do vašej každodennej stravy, aby vaša pokožka zostala vždy žiarivá a zdravá. Pamätajte, že správna výživa je kľúčom ku kráse zvnútra aj zvonku!“, zhŕňa Anna.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť