Najrýchlejší zber reďkovky v apríli, odporúčania záhradníkov

Reďkovky sú jednou z prvých zelenín, ktoré nám pomáhajú vyrovnať sa s „vitamínovým hladovaním“ po zime. Obsahuje kyselinu askorbovú, fosfor, vitamíny B, P, PP a čerešničkou na torte je jeho úžasná a svieža chuť v každom šaláte. Pridajte pár uhoriek a máte skvelý doplnok ku každému jedlu na vašom stole.

Rýchly rast reďkoviek

Reďkovky dozrievajú veľmi rýchlo a od vyklíčenia po zber trvá len 3 týždne. Vyberáme najskoršie dozrievajúce odrody s najkratšou dobou dozrievania. Reďkovky možno vysádzať skoro na jar a do augusta.

Odrody reďkovky: najúspešnejšie a skoré dozrievajúce odrody: „18 dní“, „Zarya“, „Mercado“.

Teplota. Semená reďkovky klíčia pri teplote 3-5°C. Ak je pôda zahriata do hĺbky aspoň 3-5 cm, netrápte sa mrazmi, mladé výhonky môžu prežiť aj pri teplote -1°C, a dospelí znesú -5°C.

Rýchla reďkovka

Schéma pristátia. Semená reďkovky sadíme do zeme alebo do naporcovaných kvetináčov. Pri výseve v skleníku by mala byť vzdialenosť medzi radmi 6-7 cm, medzi výsevmi a hĺbkou ryhy by mala byť 1 cm Výsadba by nemala byť príliš hustá, inak sa reďkovky roztiahnu do vrcholov.

Polievanie. Reďkovky je potrebné zalievať 1-2 krát denne teplou vodou. Aby semená klíčili v noci, môžete ich zakryť priehľadnou fóliou, potom teplý vzduch nahromadený v nej zabráni ich zamrznutiu v noci v prípade mrazu. Film sa musí odstrániť počas dňa.

Kŕmenie. Pre rýchly rast musíte pridať 2 lyžičky draselného hnojiva. na 10 litrov vody. Je potrebné pridať draslík, ak je nedostatok, ovocie nesadne.

Reďkovky nevysádzajte na záhon vyhnojený čerstvým maštaľným hnojom, vrcholkov bude veľa a plody budú vo vnútri duté.

Škodcovia reďkovky: Najčastejším ochorením reďkovky je palina, ktorá tvorí drobné kôstkovité výrastky. Ak sa to stane vašim reďkovkám, gratulujeme, na záhone máte kyslú pôdu a môžete pestovať brusnice. Na takéto miesto sa už reďkovky neoplatí vysádzať a treba vybrať vhodný záhon.

Vo všeobecnosti je výsadba reďkoviek fascinujúca činnosť, pretože aká iná zelenina je schopná tak rýchlo rásť a potešiť nás zdravou úrodou.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť