Najviac sladké odrody mrkvy a vrchný dresing pre zvýšenie sladkosti

Sladká mrkva je dobrá pochúťka, ktorá je bohatá na vitamíny a podľa chuti dokáže nahradiť ovocie. Sladká mrkva robí jedlá oveľa aromatickejšie a chutnejšie, takže každý záhradník sa snaží vybrať si odrodu, ktorá bude sladšia. Odrody by ste si nemali vyberať len podľa ich krásneho názvu, stáva sa, že môžete skončiť s odrodou mrkvy, ktorá má slabú chuť. Pozývame vás, aby ste venovali pozornosť nášmu výberu tých najsladších odrôd mrkvy, ktoré si nemôžete nechať ujsť.

Odrody sladkej mrkvy

Tu je výber tých najsladších odrôd mrkvy, ktoré vás určite nesklamú.

Karamel – odroda mrkvy, ktorú odporúčam ako prvú. Ľahko sa pestuje a stredne veľká koreňová plodina sa dobre skladuje. Táto odroda je úplne bez horkosti, ak radi vyrábate šťavu z mrkvy, potom je táto odroda na to jednoducho stvorená.

Karamel - rôzne druhy mrkvy

Gurmán – ďalšia odroda cukrovej mrkvy so sladkým názvom. Na rozdiel od karamelu má táto odroda dlhé korene až 25 cm a jasne oranžovú farbu. Jadro mrkvy je malé, čo bude veľkým plusom pre tých, ktorí radi jedia čerstvú.

Kráľovná jesene – od ostatných odrôd sa líši zvýšeným obsahom cukru. Určená na dlhodobé skladovanie, neskoro dozrievajúca odroda. Je vhodné skladovať, keďže odroda nepraská a znesie aj vysokú vlhkosť.

Kráľovná jesene

Tieto odrody sú štandardom kvality a sú uznávané mnohými agronómami. Okrem dobre vybranej odrody musíte vytvoriť aj všetky podmienky na pestovanie sladkej mrkvy.

Ako pestovať sladkú mrkvu

Aby mrkva nabrala cukor, musíte jej pomôcť odhaliť všetky jej prednosti, ktoré sú vlastné genetike. Upozorňujeme, že pri pestovaní mrkvy nemôžete používať hnoj, ale je lepšie používať hnojivá špeciálne určené na tento účel. To priamo ovplyvní sladkosť a aj obyčajná odroda mrkvy získa cukornatosť.

Najlepšia výživa, ktorú môžem odporučiť, je “Ahoj turbo na mrkvujeho zloženie (N – 15%, P – 12%, K – 22%, Mg – 1%, humát sodný – 2%).

Vyberte si vhodnú odrodu mrkvy a hnojiva, to bude kľúč k sladkej a aromatickej mrkve.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť