Našiel som „ideálnu“ uhorku na zaváranie – kompaktnú, chutnú a chrumkavú.

Táto odroda uhoriek ma veľmi prekvapila, je nenáročná na starostlivosť a minulý rok ma jednoducho prevalcovala úrodou. Uhorky sú malé veľkosti, kompaktné ako keby špeciálne na konzerváciu, určite ich ešte tento rok vysadím.

Narazil som na rôzne uhorky “Liliputánska F1„Náhodou, svokra zvyčajne kúpila F1 a rozhodla sa ich kúpiť kvôli experimentu. Hoci uhorka bola vyšľachtená už pomerne dávno v roku 2000, z nejakého dôvodu som si ich predtým nevšimol.

Vlastnosti uhorky „Liliput F1“

A teraz prejdime k charakteristike a popisu:Hlavné výhody:

  • skvelá chuť
  • zachovať predajnosť v prípade predčasného zberu
  • dobrá imunita
  • vysoká produktivita

mínusy:Mnoho záhradníkov poznamenáva, že odroda má aktívny rast bočných výhonkov, ktoré si vyžadujú tvarovanie.

Napriek tomu sú uhorky Lilliput ideálnou voľbou pre tých, ktorí milujú malé odrody uhoriek. Mnoho odrôd, ktoré som zasadil, vždy prerástlo a začalo žltnúť, pretože niekedy sa nemôžete dostať do záhrady, najmä ak sa nachádza pár kilometrov od domu. Táto odroda bude v tomto prípade ideálna.

Uhorka Liliput

Popis odrody Liliput F1

Dĺžka uhorky je v priemere 9-10 cm a váži 80-90 gramov. Buničina je jemná a veľmi chrumkavá, ako uvádza výrobca.

Mimochodom, ďalšou úžasnou výhodou uhoriek je, že neprerastajú a nežltnú, ak ste nestihli prísť do záhrady včas, nevadí, určite si na vás počkajú v dobrom stave, ihneď pripravený na konzerváciu. Pestoval som ich vo voľnej pôde podľa normy.

Ďalšou výhodou tejto odrody je, že sa dá pestovať aj na balkóne, to som naozaj neskúšala, keďže záhrada je vzdialená 5 minút chôdze.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť