„Nenechajte sa oklamať marketingom.“ Kaderník povedal, aký by mal byť dobrý šampón

Foto: z otvorených zdrojov

Všetky vlasové produkty obsahujú chemikálie

Šampóny sú v rôznych farbách. Farba nemá nič spoločné so starostlivosťou, len robí radosť kupujúcemu. Všetky vlasové produkty obsahujú chemikálie.

RBC-Ukraine vám prezradí, ako si vybrať kvalitný šampón na vlasy, s odkazom na príspevok skúsenej kaderníčky Ruslany Bela na Instagrame.

Aký by mal byť dobrý šampón?

Organické šampóny a „prírodné“ sú podľa odborníka len obľúbené slová v reklame, ktoré jednoducho stoja viac. Ale všetky šampóny obsahujú chemikálie.

Šampóny tiež prichádzajú v rôznych vôňach. Výrobcovia pridávajú rôzne príchute. To ovplyvňuje cenu produktu. Kvapka ružového oleja a ružová farba spôsobujú, že spotrebiteľ verí, že jeho šampón je vyrobený z ruží a nie z chemikálií.

Niekedy sa do šampónu pridávajú zahusťovadlá, ktoré mu dodajú iný hmatový pocit. Zdá sa, že hustý šampón vydrží dlhšie a je lepší, ale v starostlivosti to nevadí.

Čo je dôležité vedieť o šampónoch?

Šampóny obsahujúce SLS a silikóny poskytujú výhody len pri prvom použití. Potom robia pokožku hlavy veľmi mastnú a vlasy voskové.

Následne môžu začať ďalšie problémy s vlasmi, ako je vypadávanie vlasov a štiepenie končekov.

Najväčší rozdiel medzi šampónmi je prítomnosť/neprítomnosť škodlivých chemikálií.

Laurylsulfáty (laurylsulfát sodný) sú už mnoho rokov hlavnými povrchovo aktívnymi látkami v mnohých šampónoch. Sú lacné a sú veľmi dobrými čistiacimi prostriedkami, ale môžu poškodiť vlasy a dráždiť pokožku hlavy.

Aj keď nie všetky sulfáty sú dráždivé, laurylsulfát sodný dal všetkým sulfátom zlú povesť a dopyt po šampónoch bez sulfátov.

Šampón by mal dobre opláchnuť pokožku hlavy. Výsledky by sa vám mali páčiť už po pár dňoch umývania. Ale nesprávny šampón môže poškodiť pokožku hlavy aj vlasy na nej. Ak vidíte, že sa vám pokožka hlavy často mastí, nemá objem alebo máte suchú pokožku a šupinky, potom si musíte vybrať šampón podľa svojho typu.

„Nenechajte sa zmiasť marketingom, pretože všetky šampóny sú chemikálie Všetky šampóny sú chemické výrobky,“ zhrnula Ruslana.

Ako kúpiť dobrý šampón

Hľadajte šampón, ktorý obsahuje aspoň dve z týchto zložiek:

  • Betaíny – kokamidopropylbetaín
  • Isetionáty – Sodium Cocoyl Zethionate
  • Sarkozináty – kokoylsarkozinát sodný
  • Laureth sulfát – laurethsulfát sodný
  • Sulfonáty – alfa-olefínsulfonát sodný
  • Sulfosoccinates – laurethsulfoxinát disodný
  • Tauráty – metylkokoyltaurát sodný
  • Amfoacetáty – laurylsulfoacetát sodný
Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť