Neuškodí vašej postave: 5 najlepších nízkotučných syrov na chudnutie

Foto: z otvorených zdrojov

Sú niektoré druhy syrov, ktoré obsahujú málo kalórií, takže vám pri chudnutí neublížia.

Syr je jedným z tých jedál, ktoré jedia všetci. Sú niektoré druhy syrov, ktoré obsahujú málo kalórií, takže vám pri chudnutí neublížia. Informuje o tom web Eat This, Not That!

Čo je to nízkotučný syr a aké sú jeho výhody?

Nízkotučný syr je druh syra, z ktorého bol pri spracovaní odstránený tuk. Vďaka tomu má nižší obsah tuku ako bežný syr.

Dietologička Isabel Maples povedala, že nízkotučný syr umožňuje ľuďom zmeniť stravu, aby si zlepšili svoje zdravie, pričom si stále užívajú lahodnú chuť a jedlo, ktoré milujú.

  • Nízkotučné syry odstraňujú veľa nasýtených tukov, čo zvyšuje hladinu cholesterolu.
  • Nízkotučný syr vám stále poskytuje väčšinu prospešných živín nachádzajúcich sa v syre, ako sú bielkoviny a vápnik.
  • Zníženie obsahu tuku v syroch často vedie k menej príjemnej textúre. Môžu byť príliš tvrdé.
  • Jesť iba nízkotučný syr nepovedie k chudnutiu, no jeho zaradenie do vyváženej stravy môže pomôcť znížiť celkový príjem kalórií a zvýšiť príjem bielkovín, čo je prospešné pre kontrolu hmotnosti.

Druhy nízkotučných syrov

Všetky nižšie uvedené nízkotučné syry obsahujú 10 gramov alebo menej celkového tuku na porciu.

parmezán

Či už nastrúhate parmezán na cestoviny, šalát alebo pizzu, môžete si pochutnať na verzii so zníženým obsahom tuku a udržať celkový príjem tukov na 6 g.

Monterey

Je to jemný biely syr vyrobený z kravského mlieka. Syr má iba 6 gramov tuku na porciu. Kúsky tohto syra môžete jesť na sušienkach.

Mozzarella

Konzumácia čiastočne odstredenej mozzarelly vám pomôže znížiť príjem tukov.

100 g mozzarelly obsahuje tretinu dennej potreby zinku. Pri dostatočnom príjme tohto prvku do tela sa pokožka stáva hladkou, elastickou, zbavená vyrážok, vlasy silnejú a získavajú zdravý lesk. Okrem toho 100 g mozzarelly obsahuje 15 % dennej potreby vápnika a 13 % fosforu.

Munster

Muenster je mäkký, krémový syr, ktorý je skvelý na každodennú konzumáciu.

Ide o francúzsky mäkký syr z kravského mlieka s umytou kôrou.

Cheddar

Nízkotučný syr Cheddar je jedným z nízkotučných syrov na trhu. Väčšina porcií nízkotučného čedaru obsahuje iba 2 gramy celkového tuku. Cheddar je populárny anglický prírodný syr vyrobený z plnotučného kravského mlieka.

Na výrobu tohto tvrdého syra sa používa plnotučné pasterizované alebo surové kravské mlieko. Cheddar sa zabalí do látky a nechá sa zrieť (čedarizácia) 60 dní až šesť mesiacov a niekedy až päť rokov. Čedary sa zvyčajne vyrábajú vo forme valca s hmotnosťou 27-35 kilogramov.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť