Nikdy na tieto miesta neumiestňujte pohovku, ak nechcete mať problémy

Foto: z otvorených zdrojov

Sedačka nie je niečo, čo sa dá umiestniť kdekoľvek.

Pohovka môže celkom suverénne konkurovať svojej obľúbenosti s ďalším prvkom interiéru – posteľou. Koniec koncov, zdá sa, že pohovka je oveľa praktickejšia – dá sa zložiť, čím sa zväčší množstvo voľného miesta, uloží sa do nej veci a dizajn pridá pohodlie. Sedačka však nie je niečo, čo sa dá umiestniť kdekoľvek. RBC-Ukrajina hovorí o tom, kde je lepšie nedávať pohovku.

Oproti dverám

Tento spôsob umiestnenia pohovky má svoje úskalia – ako v prípade, keď je pohovka otočená chrbtom k dverám, tak aj v opačnom prípade.

Koniec koncov, to vedie k vizuálnemu a fyzickému rušeniu – najmä ak pohovka zaberá väčšinu miestnosti. Napríklad, keď sa pohovka „díva“ na dvere, môže to spôsobiť nepohodlie v dôsledku zníženia osobného priestoru.

Ak otočíte pohovku chrbtom, ak je povrch dobrý a je dostatok priestoru na pohyb po miestnosti a otváranie dverí, táto možnosť môže byť úspešná. V iných podmienkach však takéto usporiadanie jednoducho nebude praktické.

Blízko okna

Aj keď sa tento nápad môže zdať niekomu príťažlivý, v skutočnosti má tento výber miesta aj nevýhody – ako pre pohovku, tak aj pre zdravie majiteľov. A vôbec nejde o predsudky.

Po prvé, látka pohovky môže vyblednúť z dlhodobého vystavenia slnečnému žiareniu. Ďalším problémom je, že zatiaľ čo sedením blízko okna môžete získať viac denného svetla, operadlo pohovky, najmä vysokej, môže blokovať osvetlenie miestnosti. Navyše, ak nežijete v prostredí s teplotami nad nulou počas celého roka, môže z vášho okna vychádzať studený vzduch. Navyše, ak bývate v blízkosti cesty s hustou premávkou, neustály hluk môže negatívne ovplyvniť kvalitu vášho spánku.

V blízkosti oblasti prípravy jedla

Toto rozhodnutie prinesie v budúcnosti veľa problémov, najmä ak kuchyňa nie je príliš veľká a pohovka, ktorá zaberie takmer celú plochu, sa nachádza aj v blízkosti sporáka.

Nevýhody tohto výberu miesta sú celkom zrejmé – tuk, ktorý môže pri varení vystreknuť z panvice, skončí na čalúnení – podobne ako cesto pri miesení na pečenie.

Takže budete musieť neustále odstraňovať škvrny z pohovky, čo je niekedy komplikované vlastnosťami materiálu, z ktorého je kus nábytku vyrobený – alebo ho zakrývať. Zbytočným problémom sa však dá vyhnúť, ak si jednoducho vyberiete iné miesto.

Medzi skriňovým nábytkom

Toto riešenie má vizuálne aj praktické nevýhody. Šatníkové skrine alebo komody po stranách sedačky vytvoria uzavretý priestor a spôsobia psychickú nepohodu. Rovnako aj ostatný nábytok okolo sedačky – stôl, skrinky – miestnosť opticky zmenší. Ale ak je v rodine dieťa alebo je pohovka umiestnená v detskej izbe, takejto myšlienke interiéru sa treba vyhnúť aj z bezpečnostných dôvodov – hlučné správanie, dieťa sa môže zraniť.

Navyše „zablokovanie“ pohovky nábytkom na oboch stranách sťažuje čistenie.

V blízkosti batérie

Aj keď je nepravdepodobné, že táto možnosť poškodí zdravie obyvateľov, stále môže poškodiť pohovku.

Ak sa tento kus nábytku presunie smerom k vykurovaciemu zariadeniu, dlhodobé vystavenie teplote môže negatívne ovplyvniť materiál. Najmä látka a koža môžu stratiť farbu. Ale drevené prvky môžu vyschnúť z príliš suchého vzduchu. Navyše takéto usporiadanie môže počas vykurovacej sezóny zhoršiť výmenu tepla v miestnosti.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť