Nikdy neuhádnete: odborník vymenoval 5 samozrejmých prostriedkov proti škrabancom na nábytku a skle

Foto: z otvorených zdrojov

Je ťažké nájsť spôsob, ako rýchlo a efektívne odstrániť existujúci škrabanec, najmä na sklenených a drevených povrchoch.

Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíme udržať náš nábytok v pôvodnom stave, nedokážeme zabrániť bežnému opotrebovaniu. Často nás znepokojujú škrabance na nábytku, skle a zrkadlách.

Je ťažké nájsť spôsob, ako rýchlo a efektívne odstrániť existujúci škrabanec, najmä na sklenených a drevených povrchoch. Ukázalo sa však, že existujú odborníkmi odporúčané metódy na čistenie nábytku a skla, ktoré dokážu odstrániť škrabance z vašich obľúbených predmetov.

O prostriedkoch, ktorými sa to dá, hovorí Woman&Home, ktorému odborník na sklo navrhol jednoduché a netradičné spôsoby čistenia, ktoré umožňujú odstrániť škrabance na rôznych povrchoch.

Zubná pasta

Určite to nie je najjasnejšia voľba, pokiaľ ide o čistenie vášho domova, ale zubná pasta je prekvapivo skvelý nástroj na riešenie menších škrabancov a škrabancov.

Zubná pasta je mierne abrazívne, takže dobre funguje na povrchových škrabancoch. Na dosiahnutie požadovaného efektu odborník odporúča naniesť malé množstvo zubnej pasty na mäkkú špongiu alebo handričku a krúživými pohybmi opracovať škrabanec. Potom jednoducho zoberte navlhčenú handričku a utrite prebytok z ošetrovanej oblasti.

Jedlá sóda a voda

Ak máte radi hĺbkové upratovanie vo svojom dome, pravdepodobne poznáte silu sódy bikarbóny. Nielenže skvele funguje na odolné škvrny (skúste vyčistiť koberce sódou bikarbónou, aby ste sa presvedčili), ale je tiež užitočný pri obnove poškodeného nábytku.

Jednoducho zmiešajte rovnaké diely jedlej sódy a vody, aby ste vytvorili hustú pastu, ktorá má konzistenciu zubnej pasty. Potom naneste malé množstvo na poškriabané miesto a krúživými pohybmi preleštite, potom utrite handričkou z mikrovlákna.

Mierne abrazívna konzistencia sódy bikarbóny z nej tiež robí vynikajúci nástroj na čistenie sklenených varných dosiek, vďaka čomu sa rýchlo zbavíte mastnoty a pripálených zvyškov jedla. Ale práve preto je nevhodný na čistenie niektorých jemných povrchov. Nezabudnite skontrolovať, čo nemôžete vyčistiť sódou bikarbónou, aby ste nepoškriabali jemný povrch.

Priehľadný lak na nechty

Niekedy je ryha príliš hlboká na to, aby sa dala jednoducho vyleštiť, a pri niektorých sklenených predmetoch, ktoré používajú abrazíva, ako je sóda bikarbóna, to môže spôsobiť ešte hlbšie škrabance. Ak je to tak, potom bude vašou najlepšou voľbou vyplnenie škrabancov. Na to odborník na sklo odporúča použiť číry lak na nechty.

Priehľadný lak na nechty je dobrý spôsob, ako vyplniť škrabance a urobiť ich menej nápadnými. Sklo najskôr očistite, potom na škrabanec naneste tenkú vrstvu číreho laku. Nechajte ho hodinu úplne vyschnúť, než si vezmete odlakovač a pretriete škrabanec, aby ste odstránili prebytočný lak.

Olej

Olej (kozmetický alebo rastlinný) môže preniknúť do malých škrabancov a urobiť ich menej nápadnými. Aby ste to dosiahli, musíte najskôr očistiť poškriabané miesto mydlovou vodou a potom naniesť malé množstvo oleja na handričku a pomalými krúživými pohybmi ním škrabanec jemne vyleštiť. Tento proces je veľmi podobný spracovaniu a čisteniu drevených lyžíc.

Pokračujte v tom, aplikujte jemný tlak a potom jednoducho zotrite prebytočný olej, keď budete hotoví. V prípade potreby to môžete vždy zopakovať.

Banánová šupka

Peeling možno použiť ako nezvyčajný, ale účinný spôsob ošetrenia ľahkých povrchových škrabancov. Vnútro banánovej šupky môže niekedy pomôcť znížiť výskyt ľahkých škrabancov. Vnútro banánovej šupky trieť na poškriabané miesto po dobu 30 sekúnd až minútu, potom utrite všetky zvyšky čistou handričkou.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť