Obrie bobule čiernych ríbezlí – 5 najväčších odrôd

Bobule čiernych ríbezlí sú cenené nielen pre svoju chuť, ale aj pre jedinečné prospešné vlastnosti, ktoré majú. Najsilnejší antioxidant v našej záhrade a výborný doplnok do čaju vo forme džemu alebo jednoducho pochúťky s cukrom. Aby zber bobúľ nebol taký únavný a aby bola úroda príjemná pre oči, stojí za to sa bližšie pozrieť na odrody, ktoré produkujú bobule, ktoré sú v porovnaní s obyčajnými jednoducho obrovské.

Odroda „Slastena“

Odroda „Slastena“

Hneď začnem s charakteristikami, bobule do 4 gramov, do 4-5 bobúľ na kefke. Chutia veľmi sladko a majú tenkú šupku. Stredne skoré dozrievanie, rastie kompaktne a málo sa rozširuje do strán. Krík je vysoký 1-1,5 metra a miluje rast v slnečných oblastiach.

Odroda „Dobrynya“

Bobule tohto kríka vás ohromia svojou veľkosťou pri správnej starostlivosti a zalievaní môžu dosiahnuť až 6,5 gramu, čo je veľkosť 10 rubľovej mince, ale toto sú najväčšie exempláre. Dužina je veľmi šťavnatá s miernou kyslosťou.

Recenzia odrody "Dobrynya".Odroda „Dobrynya“

Odroda „Morská panna“

Hoci sa o tejto odrode hovorilo, že je stredne zrelá, bobule dozrievajú veľmi skoro a pokojne ju možno nazvať skorou. Bobule dosahujú až 7,5 gramu (na darovanie bobúľ môžete ľahko nazbierať pár vedier z niekoľkých kríkov). Na tejto odrode sa zriedka vyskytujú roztoče a múčnatka.

Odroda „Litvinovskaya“

Toto je pravdepodobne jedna z najobľúbenejších odrôd medzi záhradkármi. S jeho úrodou nie sú nikdy žiadne problémy a vždy dôsledne rodí. Priemerná veľkosť bobúľ je 4,5 gramu.

Odroda ríbezlí "Litvinovskaya"Odroda „Litvinovskaya“

Odroda „Veloy“

Stredne veľká odroda do výšky 1,4 metra. Má silnú odolnosť voči antraknóze, múčnatke a hrdzi. Kefka dosahuje veľkosť 6-7 cm dlhá a až 8 bobúľ na každej kefke. Vysokoúrodná odroda, ktorej samoplodnosť dosahuje 50,1 %.

Odroda ríbezlí VelayaOdroda Veloy

Všetky odrody ríbezlí sú nielen veľké, ale majú aj svoju vlastnú chuť, ktorú možno rozlíšiť konzumáciou aspoň niekoľkých bobúľ. Ak sa rozhodnete obnoviť svoje kríky, pozrite sa bližšie na túto odrodu a budete mať najväčšie bobule ríbezlí.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť