Odborníci na výživu označili najlepší produkt na správne chudnutie

Foto: z otvorených zdrojov

Vo všeobecnosti pre efektívne a bezbolestné chudnutie odborníci odporúčajú konzumovať viac vlákniny.

Vláknina je čistá mágia, pokiaľ ide o udržanie efektívneho chodu vášho tela. Pomáha udržiavať zdravú hmotnosť a znižuje riziko srdcových chorôb, cukrovky, cholesterolu a niektorých druhov rakoviny.

To je dôvod, prečo odborníci na výživu tvrdia, že je dôležité poznať najlepšie potraviny s vysokým obsahom vlákniny na chudnutie, píše Eatthis. Odborníci poznamenali, že človek môže získať potrebné množstvo vlákniny na raňajky, obed a večeru z rôznych chutných jedál.

Odborníci odporúčajú potraviny s vysokým obsahom vlákniny, ako sú fazuľa, tekvica, chia semienka, semienka granátového jablka, jablká, sušené figy a ďalšie ako súčasť dobre vyváženej a zdravej stravy. Na chudnutie však odborníci na výživu odporučili venovať pozornosť niektorým iným potravinám.

Členovia lekárskej odbornej rady udelili prvé miesto pistáciám ako produktu s vysokým obsahom vlákniny na chudnutie.

„Pokiaľ ide o chudnutie, magickou kombináciou je konzumácia vlákniny a bielkovín,“ vysvetľujú a dodávajú, že pistácie obsahujú oboje.

„Vláknina a bielkoviny pracujú v tandeme, aby ste sa cítili sýti bez toho, aby ste sa prejedali alebo hladovali, ako to robíte s mnohými inými potravinami, ktoré sú jednoducho bohaté na vlákninu, ale neobsahujú bielkoviny,“ poznamenali odborníci.

Jedna šálka pistácií (123 gramov) obsahuje 13 gramov vlákniny a 25 gramov bielkovín – ideálna kombinácia na chudnutie.

Navyše, pistácie sú tiež bohaté na antioxidanty, čo je dôležité, pretože zápal sťažuje chudnutie.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť