Odborníci na výživu vymenovali tie najzdravšie semená, ktoré prinesú maximálny úžitok

Foto: z otvorených zdrojov

Tekvicové semienka sú skutočne super semienka, pretože poskytujú telu mnoho výhod.

Dvaja newyorskí odborníci na výživu označili tekvicové semienka za najzdravšie, a to vďaka obsahu zinku, železa, bielkovín a vlákniny. Informuje o tom Today.com.

Prečo sú tekvicové semienka také prospešné?

„Tekvicové semienka sú skutočne super semienka, pretože poskytujú telu toľko výhod,“ povedali Samantha Casetti a Natalie Rizzo.

Odborníci na výživu poznamenali, že 23 gramov nesolených tekvicových semienok obsahuje 160 kalórií, 8 gramov bielkovín, 14 gramov tuku, 4 gramy sacharidov a 2 gramy vlákniny. Zdôraznili, že tekvicové semienka obsahujú 18 % dennej hodnoty zinku, 13 % dennej hodnoty železa a 37 % dennej hodnoty horčíka v jednej dávke.

  • Zinok podporuje náš imunitný systém a podporuje hojenie rán. Železo je nevyhnutné pre tvorbu zdravých červených krviniek a výživu imunitných buniek.
  • Horčík medzitým hrá kľúčovú úlohu pri udržiavaní zdravia srdca a funkcie mozgu.

Tekvicové semienka sú cenené aj pre obsah rastlinných sterolov. Tieto prírodné zlúčeniny napodobňujú cholesterol, takže súperia s cholesterolom o absorpciu, čo môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu.

Registrovaná dietologička Jillian Kubala v hodnotení tekvice ako najlepšieho semienka ocenila jej orieškovú, jemne sladkú chuť a obsah horčíka, medi, zinku a železa.

23 gramov tekvicových semienok poskytuje 40 % dennej hodnoty medi, ktorá pomáha telu produkovať energiu, budovať červené krvinky a vytvárať spojivové tkanivo.

Tekvicové semienka majú tiež nízky obsah uhľohydrátov, ale vysoký obsah rastlinných bielkovín a tukov prospešných pre srdce, vďaka čomu sú dobrou voľbou pre tých, ktorí dodržiavajú rastlinnú alebo nízkosacharidovú stravu.

Mimochodom, obľúbené chia semienka boli chválené aj pre obsah vlákniny, slnečnicové semienka pre ich bohatosť na silný antioxidant vitamín E, sezamové semienka pre vysoký obsah horčíka, ľanové semiačka pre blahodárne účinky na srdce a konopné semienka pre ich bielkoviny. obsahu.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť