Paradajka Danko – charakteristika a výnos, najlepšia odroda na lečo a šalát

Paradajka Danko je veľmi chutná veľkoplodá odroda a navyše sú to moje obľúbené paradajky do šalátov. Účelom tejto odrody paradajok je šalát, sú chutné, mäsité a sladké, mnohí pravdepodobne pestovali odrodu Bull’s Heart, a tak bola z nej vyšľachtená táto odroda s odrodou Talakhin.

Výsledkom bola produktívna a odolná odroda paradajok, ktorá si rýchlo získala obľubu. Semienka paradajok Danko kupujem vo svojom obchode v meste, občas si ich objednám cez internet.

Popis odrody Danko

Paradajky sa síce dajú pestovať aj vo voľnej pôde, odporúčam v skleníku, potom budú plody väčšie a dá sa skorá úroda V skleníku dozrieva najskôr Danko, máme trojčlennú rodinu, takže 2 – 3 kríky dosť na zber zrelých plodov na šaláty, kým nezačnú dozrievať iné odrody paradajok. Prvé plody rastú veľké, vážia viac ako 500 gramov, je ich veľa, ostatné vážia od 250 – 300 gramov.Odroda paradajok DankoOd okamihu klíčenia do začiatku plodenia trvá paradajka Danko asi 4 mesiace, takže môžete začať zbierať koncom júna – začiatkom júla, všetko závisí od načasovania výsevu semien, kto začne semená skoro; zber do polovice júna.

Teraz vám ukážem jej prierez, veľmi chutnú a aromatickú paradajku s výbornou chuťou.Danko paradajka na tanieriSamozrejme, je len na vás, či si ju kúpite alebo nie, ale ak máte radi paradajkovú odrodu Oxheart, potom vrelo odporúčam Danko, vysadiť aspoň pár kríkov. Šťastnú úrodu!

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť