Pravidlá pre výsadbu sadeníc repy na otvorenom priestranstve: Termíny a spôsoby siatia

Cvikla Semená môžete zasadiť priamo do záhradného záhona, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude rýchlejšie. Ale repa bude rásť lepšie pomocou sadeníc, ale to trvá trochu dlhšie. Vysádzanie repy ako sadeníc môže byť pohodlnejšie a efektívnejšie, pretože vám umožňuje získať úrodu skôr.

Kedy zasadiť repu?

Repa by sa mala zasiať do otvorenej pôdy po nástupe skutočného tepla. V každom regióne dátumy výsadby závisia od poveternostných podmienok. Repa je pripravená na výsadbu na otvorenom priestranstve:

  • v južných oblastiach – koncom apríla;
  • V strednom pásme, na severozápade, v moskovskom regióne, na Urale, je to zvyčajne koniec mája.
  • pre severné regióny – v polovici mája.

Na rozdiel od siatia, výsadbou sadeníc môžete získať veľmi skorú úrodu repy po dobu 19-20 dní. Aby ste to dosiahli, je lepšie zasadiť sadenice do skleníka v apríli a v júli môžete zberať prvú úrodu. Cvikla sama o sebe veľmi dobre znáša presádzanie, preto je pre ňu výbornou možnosťou aj sadečková metóda.

Výsadba sadeníc repy na otvorenom priestranstve

V našej záhradkárskej komunite si repu sadí každý ako sa mu páči, no väčšinou sú vždy dva spôsoby.

  • Rozetová metóda: repa bude rásť vo zväzkoch pozostávajúcich z niekoľkých rastlín. Vzdialenosť medzi rastlinami v trsoch by mala byť asi 10 cm. Trsy by mali byť položené v radoch s intervalom 20-25 cm. Táto metóda je zriedka používaná letnými obyvateľmi a je zriedka videná, ale napriek tomu je účinná.
  • Metóda pásu: Pri tejto metóde sa sadenice vysádzajú v súvislých pásoch, čo je najštandardnejšia možná výsadba repy. Vzdialenosť medzi pruhmi by mala byť asi 20-25 cm Rastliny by mali byť vysadené vo vzdialenosti 5-7 cm od seba. Táto metóda vám umožňuje získať veľké množstvo malých koreňov repy.

Hneď ako sa repa zasadí, záhon dobre zalejte, potom sa rýchlo spamätá a začne rásť.

(zatiaľ žiadne hodnotenia)

Páčil sa vám článok? Zdielať s priateľmi:

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť