Pravidlá starostlivosti o sadenice petúnie

Petúnia je obľúbená kvetina väčšiny záhradníkov, je milovaná nielen pre svoju krásnu farbu. Ale aby ste získali krásne kvitnutie, musíte sa postarať o sadenice, tentoraz to bude určovať ďalší vývoj kvetov. Keď semená prvosienky klíčia, sú v tomto období veľmi krehké a skutočne vyžadujú šperkársku prácu.

Pestovanie sadeníc petúnie

Semená Petúnie sú k dispozícii v každom obchode, ale keď ich kupujete, dávajte pozor na dátum vypršania platnosti, často predajcovia, ktorí chcú produkt predať rýchlejšie, vkladajú do starých obalov, ktorých klíčenie je veľmi žiaduce. A vezmite si univerzálnu pôdu pre izbové kvety, ktorá bude obsahovať piesok aj rašelinu.Kvety petúnieNa siatie môžete použiť špeciálne nádoby alebo hrnce. Semená petúnie nie je potrebné ponoriť príliš hlboko – stačí ich položiť na povrch substrátu a trochu pošliapať.

Zalievanie sadeníc

Po objavení sa výhonkov sa sadenice nemusia prvýkrát zalievať, pretože boli v „skleníku“ pod sklom alebo fóliou a vytvorilo sa tam dostatok kondenzácie, ale to sú len prvé dni. Je dôležité sledovať, kedy pôda začína trochu vysychať a potom urobiť prvú zálievku.

Raz, keď som odišla na pár dní, som zabudla polievať kvety, keďže sú veľmi náročné na vlahu, petúnie rýchlo zoslabli, našťastie sa mi ich podarilo odčerpať. Teraz vždy sledujem pôdu a nenechávam ju vyschnúť.

Aby rastlina prijímala dostatok tekutiny, treba ju podľa potreby zalievať – keď vrchná vrstva substrátu začne vysychať. Petúnie by sa nemali prelievať, inak môžu korene hniť, čo môže viesť k strate sadeníc.

Kŕmenie petúnie

Neodporúčam kŕmiť petúnie prvýkrát po vyklíčení, pretože v pôde je stále dostatok živín, ale po 2-3 týždňoch je čas ju pridať. Môžete použiť špeciálne hnojivá pre kvitnúce rastliny na báze dusíka – N, alebo si pripraviť organické hnojivo sami.

Hnojivá je potrebné aplikovať na sadenice raz za 10-14 dní, po zalievaní nie je potrebné kŕmiť častejšie; Pridanie príliš veľkého množstva hnojiva bude mať za následok bohatý rast zelene a žiadne kvitnutie.

Dodatočné osvetlenie pre sadenice

Pre úspešnú výsadbu je potrebné zabezpečiť sadenice petúnie dobré osvetlenie. Po zasiatí by mali byť kvetináče umiestnené na svetlom mieste s priamym prístupom slnečného žiarenia. Dodatočné osvetlenie vo forme fytolampov alebo LED svietidiel vždy príde na záchranu. Dajte petúniám ďalších 4-5 hodín svetla, to je dosť.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť