Prečo je dôležité raziť hrozno pre bohatú úrodu?

Pre mnohých je lisovanie hrozna niečím novým, v skutočnosti je to prastarý spôsob, ako zlepšiť plodnosť a umožniť hroznu nasmerovať zdroje na bobule a nie na rast viniča. Okrem toho naháňanie pomáha správne formovať vinič. Stačí sa pozrieť na moje hrozno a okrem toho nežijem v južnom regióne, ale v Mari El, kde leto trvá maximálne 3-4 mesiace.

Áno, nie je taký veľký, ale ani malý, hlavne je sladký a dáva stabilnú úrodu. A teraz sa chcem podeliť o to, ako vytvoriť takú krásu vo vašej záhrade.

Razba hrozna

Razba zahŕňa orezávanie vrcholov viniča, hnojenie a množstvo ďalších činností. Raz som pri nákupe hrozna v botanickej záhrade náhodou počul vzdelávací program od zamestnanca, kde boli podrobne vysvetlené výhody tohto podujatia. Hrozno vynakladá na rast viniča veľa energie a živín, preto dozrievanie hrozna trvá dlhšie.

Hrozno je potrebné selektívne prerezávať iba tie viniča, ktoré majú háčik alebo koruna výhonku sa už vyrovnala. Musíte odrezať asi 40 cm od úplného vrcholu k prvým hrubým vyvinutým listom, potom nasmerujete hrozno do dozrievania.

Hrozno v záhrade

Pri formovaní hrozna sa uistite, že slnečné svetlo dopadá na bobule počas dňa, potom budú ešte sladšie.

Kŕmenie hrozna po prerezaní

Ak sa vám podarilo nakŕmiť hrozno na jar, potom na jeseň nemusíte zavádzať hnojenie. V opačnom prípade odporúčam zložiť prvý v auguste. Neštiepim chlpy kŕmením; beriem dobre známe a osvedčené hnojivo s fosforečnanom draselným. Aplikujeme podľa návodu pod koreň alebo pozdĺž listu. A následnou starostlivosťou bude odstraňovanie buriny a kyprenie. Buďte opatrní, keď uvoľníte pôdu v blízkosti hrozna, nemôžete uvoľniť hlbšie ako 5 cm.

Pridám pár slov o zalievaní, nemali by ste byť príliš horliví so zalievaním, ak pestujete odrody, ktoré dozrievajú v nasledujúcich 25-30 dňoch. Po zbere znížte zálievku hrozna na polovicu.

Dúfam, že som vám pomohol!

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť