Prečo muži majú väčšiu pravdepodobnosť infarktu a čo chráni ženské telá

Foto: z otvorených zdrojov

Treba mať chuť žiť nielen dlho, ale aj kvalitne.

Existuje tvrdenie, že muži majú častejšie problémy so srdcom. To všetko preto, že ženské telo má určitú ochranu. Informovala o tom RBC-Ukraine s odvolaním sa na instagramovú stránku kardiologičky Natalyi Ivanyuk.

Muži častejšie trpia infarktom a mŕtvicou

Pred kardiovaskulárnymi ochoreniami chránia ženy podľa lekárky hormóny – estrogény.

„Muži takýto bonus nemajú,“ poznamenal kardiológ.

Preto, aby sa muži vyhli infarktu a mozgovej príhode, musia si viac všímať svoje zdravie.

Treba mať chuť žiť nielen dlho, ale aj kvalitne.

Ako zabrániť infarktu

Najprv musíte venovať pozornosť svojmu životnému štýlu, ktorý má často ďaleko od ideálu. Každodenná fyzická aktivita, strava, zdravý spánok, vyhýbanie sa stresu sú minimálnou, ale nevyhnutnou starostlivosťou o telo.

Malo by sa pamätať na to, že osem hodín spánku je kľúčom k stabilnému fungovaniu tela. Koniec koncov, telo v tomto prípade dostáva všetko, čo potrebuje na obnovenie, udržanie imunity a stáva sa odolným voči stresu.

Pre telo je dôležitá aj zdravá strava.

Nezdravá strava je hlavným rizikovým faktorom srdcových problémov a je zodpovedná za jedno z piatich úmrtí na celom svete. Potraviny s vysokým obsahom soli a cukru, transmastné kyseliny, nedostatočná konzumácia zeleniny a ovocia a v dôsledku toho nadváha – to všetko vedie k arteriálnej hypertenzii, koronárnej chorobe srdca, infarktu a mozgovej príhode.

Prejedanie sa zároveň zostáva pre mnohých naliehavým problémom. Okrem nadváhy a poškodenia kardiovaskulárneho systému má vo všeobecnosti negatívny vplyv na zdravie:

  • navyše zaťažuje organizmus
  • môže spôsobiť gastrointestinálne problémy
  • spôsobiť poruchu spánku
  • spôsobuje pocit únavy a nedostatku sily
Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť