Prečo potrebujete analýzu vody v studni?

Foto: z otvorených zdrojov

Studničná voda, podobne ako iné zdroje, môže obsahovať kontaminanty a rôzne baktérie.

Aj keď máte na pozemku vlastnú studňu, neznamená to, že pitná voda z nej je zdravá a bezpečná. Koniec koncov, voda pomerne často obsahuje rôzne baktérie a škodlivé mikroorganizmy. Takáto voda by mala byť predčistená pomocou vhodných filtrov alebo dodatočných systémov.

Pred rozhodnutím, čo použiť na čistenie, či je to potrebné, stojí za to vykonať rozbor vody zo studne. Je dôležité zveriť tento postup odborníkom, ktorí majú príslušné skúsenosti.

Čo sa berie do úvahy?

Počas inšpekcie teda pomerne často venujú pozornosť niekoľkým kľúčovým parametrom:

  1. Ako aktívne sú vodíkové ióny?. Ak je voda v normálnom stave, potom by tento indikátor nemal prekročiť 8-9. Ak je tento indikátor pomerne vysoký, spôsobí to vznik nepríjemného zápachu.
  2. Stupeň tvrdosti. Tento parameter je dosť silne ovplyvnený tým, koľko vápnika, ako aj horčíka, je obsiahnuté v kompozícii. Ak je voda nadmerne tvrdá, negatívne to ovplyvní stav zariadení a strojov. Okrem toho spôsobuje značné poškodenie zdravia.
  3. Aký veľký je suchý zvyšok?. Pomocou tohto indikátora sa zisťuje, či sú vo vode rozpustené látky a koľko ich je. V tomto prípade sa berú do úvahy ukazovatele zaznamenané v regulačných dokumentoch.

Okrem toho môžu odborníci vziať do úvahy mnoho ďalších parametrov.

Prečo potrebujete analýzu vody v studni?

Vlastnosti prípravy vody na analýzu

Ak chcete pripraviť vodu zo studne na analýzu, mali by ste konať múdro. V tomto prípade odborníci odporúčajú dodržiavať niekoľko kľúčových pravidiel:

  1. Na zber vody by ste mali použiť plastovú fľašu, ktorá sa predtým používala na skladovanie minerálnej vody. Nemali by ste používať tie typy nádob, v ktorých sa predtým skladoval kvas alebo maslo.
  2. Aby ste znížili pravdepodobnosť vniknutia nečistôt a cudzích látok, mali by ste najskôr odčerpať vodu zo studne a počkať, kým sa opäť naplní.
  3. Pred naplnením fľašky vodou ju niekoľkokrát vypláchnite.
  4. Táto fľaša by mala byť naplnená až po vrch. Potom by ste ho mali pevne uzavrieť.

Táto voda je dodávaná priamo vlastníkom studne do laboratória. Overenie môže trvať niekoľko hodín až niekoľko dní. Všetko závisí od toho, aké metriky sa sledujú.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť