Prečo sa vaječník na čerešni rozpadá, keď narástol do veľkosti hrášku a čo robiť?

Každú jar mnohých záhradkárov čaká nepríjemná udalosť v podobe spadnutého čerešňového vaječníka. Zdá sa, že kvetenstvo je veľa, všetko je v poriadku, ale potom po niekoľkých dňoch čerešňa začne zhadzovať vaječníky. To sa dá napraviť a dokonca potrebné, hlavnou vecou je bližšie sa pozrieť na miesto, kde je čerešňa vysadená.

Pôda asi zoxidovala, lebo čerešňa tento typ pôdy nemá rada, v tomto prípade to spoznáte podľa veľkosti opadnutých bobúľ, sú ešte dosť malé.

V oxidovanej pôde čerešne nedostávajú potrebné množstvo vápnika, čo priamo ovplyvňuje vývoj bobúľ. Existujú výnimky, že čerešne dobre rodia v kyslých pôdach, ale to je zatiaľ len výnimka.

Ako odstrániť problém spadnutých čerešňových vaječníkov?

Pripravme si doplnok na báze vápnika, skladá sa z 200g. krieda alebo dolomitová múka, ocot 9% v množstve 1 liter. Zmes zmiešajte s 10 litrami vody a zalejte pôdu okolo kmeňa.

Na odkysličenie pôdy môžete pridať aj 100 g haseného vápna. na 1 m2 Toto hnojenie by sa malo robiť na jeseň, aby sa vápno rozpustilo a vstúpilo do pôdy s topiacim sa snehom.

problém spadnutých čerešňových vaječníkov

Hlavným dôvodom pádu vaječníka veľkosti hrášku

Toto je zmrazenie obličiek. Počas nestabilnej zimy, t.j. počas vracajúcich sa mrazov. Takéto púčiky môžu vytvoriť nielen kvet, ale dokonca aj bobule, ktoré však opadnú.

Púčiky na čerešniach dozrievajú až do októbra, preto je dôležité sa o čerešne v septembri dobre starať, aby neutrpeli mrazy a nevrátili sa mrazy.

Ak si v septembri všimnete, ako čerešňa zhodila listy, puky kvetov nestihnú dozrieť, pretože na ich dozrievanie sú potrebné listy. Lístie môže odletieť v predstihu v dôsledku kokomykózy, proti ktorej je potrebné bojovať napríklad postrekom čerešní liekmi ako Skor, Horus Kokkomykóza je časté ochorenie listov plodín kôstkového ovocia, ktoré spôsobuje vaječník čerešne. odpadávať po nasadení plodov v štádiu hrachu. Ružový kvet na spodnej strane listu sa zvyčajne objaví koncom mája.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť