Psychologička povedala, ako sa nezmeniť na slúžku pre svojho manžela

Foto: z otvorených zdrojov

Mali by ste začať meniť svoj život už teraz.

Problémy môžu nastať v manželstvách, keď sa ženy časom premenia na služobníctvo. Menia sa na gazdinú priamo vo svojom vlastnom dome, necítia sa žensky a žiaduco. Informovala o tom psychologička Valeria Sinchenko na Instagrame.

Prečo sa to deje

Podľa odborníka samotné ženy učia mužov, že „sme im vždy k službám, že naše osobné záujmy a túžby sú až na poslednom mieste“.

Prejde však ešte niekoľko rokov a ženy začínajú chápať, že kým sa starali o svojich príbuzných, úplne zabudli na svoj život a na seba.

Čo treba urobiť

Začnite žiť inak

Mali by ste začať meniť svoj život už teraz. Nečakajte na ideálny okamih, pretože jednoducho neexistuje.

„Prestaňte sedieť a čítať užitočné tipy na Instagrame, začnite konať,“ píše sa v správe.

Zdieľajte domáce práce

Prípadne si môžete nájsť asistenta. Nebojte sa požiadať o pomoc.

Nájdite si niečo, čo môžete robiť mimo domova

Potrebujete sa niečím rozptýliť aspoň na pár hodín denne. Môžete sa prihlásiť na niektoré kurzy a rozšíriť si okruh kontaktov.

Nebojte sa hovoriť o svojich túžbach

Je to jednoduché, pretože ak o nich budete mlčať, nikto neuhádne, čo vlastne chcete. Pre muža sa môžete stať nezaujímavou a nepotrebnou.

„Mali by ste byť zdrojom energie, ľahkosti a šťastia, ale nie zdrojom kontroly, metly a pohodlia, muž by vás mal chcieť znova a znova študovať, mať chuť do vás investovať, zaujímať sa o vás, chcieť splňte si svoje túžby, zdieľajte spolu šťastné chvíle,” – dodal psychológ.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť