Psychologička povedala, ako si zaneprázdnení ľudia dokážu nájsť čas na vzťahy

Foto: z otvorených zdrojov

Podľa psychológa môžete spolu sedieť a pozerať film aspoň 2 hodiny, ale to je zle strávený čas

Dosť často si nevieme (alebo nechceme) nájsť čas na budovanie vzťahov, pretože uprednostňujeme prácu, svoje záležitosti, alebo jednoducho chceme byť so svojimi myšlienkami, zatiaľ čo partner trpí. O tom, ako si nájsť čas na komunikáciu, hovorí RBC-Ukraine s odvolaním sa na video psychológa Dmitrija Ostapenka.

„Musíme si uvedomiť, že každý muž, každá žena má veci, vďaka ktorým sa cítia vo vzťahu šťastní, a keď napríklad muž tvrdo pracuje a zarába dobré peniaze, má obľúbenú vec, nejaký druh podnikania alebo je aktívne budovanie kariéry, to je veľmi cool a nijako to neznehodnocujeme, ale jeho manželka s ním môže potrebovať stráviť 15-20 minút, sedieť a rozprávať sa bez telefónu, bez tabletu, dokonca bez toho, aby v tom čase premýšľal o náš biznis, pretože cítime, keď je blízko nás milovaná osoba, no myšlienkami sme niekde ďaleko,“ radí psychologička

„Musíme pochopiť, že milovaní potrebujú s nami čas 10-15 minút denne, pre mnohé rodiny to stačí na udržanie kritickej úrovne komunikácie,“ pokračuje Dmitry.

Nič vám nebráni vstať skôr a jednoducho sa opýtať: „Ako sa máš? „Ako si sa vyspal?“, „Čo budeš dnes robiť?“ – to vytvára emocionálne spojenie a ukazuje, že sa zaujíma o váš život.

Podľa psychologičky môžete spolu sedieť a pozerať film aspoň 2 hodiny, ale to je zle strávený čas, preto by ste si mali rozumne vyhradiť aspoň 15-20 minút na rozhovory a byť ponorení len s partnerom, potom sa všetko vyrieši. buď v pohode.

Preto nájsť si čas na svojho blízkeho a vybudovať si vzťah nie je také ťažké, dôležité je len mať túžbu a pochopiť, že túto osobu nechcete stratiť a vedieť si uprednostniť.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť