Slávny dohadzovač pomenoval 7 nezmyselných hádok, ktoré môžu zničiť vzťahy

Foto: z otvorených zdrojov

Niekedy aj absurdita dokáže zničiť veľkú lásku

Žiadny vzťah nie je ideálny: zriedkavé hádky a hádky sú vo dvojici normálne, najmä keď sa ľudia ešte len spoznávajú, prípadne prežívajú krízu. Existujú však prekvapivo nezmyselné dôvody na hádky, ktoré napriek svojej absurdnosti môžu zničiť lásku.

7 príkladov, prečo by ste do vzťahu nemali vrážať klin, uviedla slávna dohadzovačka celebrít s Luma Luxury Matchmaking, April Davis. BestLife o tom píše.

  • Zobrazenie SMS. V modernom svete sú textové správy jednou z hlavných foriem komunikácie. Niektoré vety však môžu byť nesprávne interpretované. Emotikony, ktorými nahrádzame intonáciu, bodky na konci fráz atď. – každý si to všetko vykladá po svojom. Preto by ste sa o tom nikdy nemali hádať.
  • Hádky na sociálnych sieťach. April radí uprednostniť svoj skutočný život a zamyslieť sa nad tým, ako vaše online aktivity ovplyvnia vášho partnera. Zároveň neodporúča triediť veci z dôvodov: „Komu sa páčil, koho príspevok?“
  • Priority plánovania. Hovoríme o dovolenke, kvôli ktorej sa môže pár pohádať. Niektorí ľudia chcú sledovať televízne seriály na Netflixe, zatiaľ čo iní chcú ísť na prechádzku. Takéto otázky sú niekedy zložitejšie ako hádanka, povedal Davis. Ale treba robiť kompromisy.
  • Bitky pred spaním Všetci zvyčajne patríme do jednej z dvoch kategórií: nočná sova alebo ranné vtáča. A rozdiel v pred spaním môže vyvolať zbytočné hádky. „Je to ako snažiť sa synchronizovať hodiny v rôznych časových pásmach, čo vedie k bezsenným nociam a unaveným ránam,“ hovorí Davis.
  • Módne súboje. Ďalšia „hádka o maličkosti“, alebo skôr o vaše a partnerkine skrine. Týka sa to distribúcie osobného priestoru aj kritiky vzájomných chutí, hovorí dohadzovač.
  • Peňažné šialenstvo. Rozdielne názory na financie, bez ohľadu na to, aké bizarné sa môžu zdať, môžu viesť k vášnivým debatám – od rozpočtovania až po míňacie návyky, povedala April. Prieskum Americkej psychologickej asociácie (APA) z roku 2014 zistil, že takmer tretina dospelých v partnerstve uviedla peniaze ako „hlavný zdroj konfliktu“.
  • Dilemy stolovania. Top 7 najčastejších argumentov dopĺňame hádkami o jedle. Davis hovorí, že ani o to nestojí za to bojovať. „Výber jedla sa môže zmeniť na hádky o jedlo, pričom jeden partner chce taliansku a druhý mexickú… Je to ako boj o jedlo bez zábavy, pričom obaja sa snažia o kompromis,“ hovorí.

Podľa Gottmanovho inštitútu, ak ste sa s partnerom pohádali jedným z týchto siedmich argumentov, je to štandard. V skutočnosti sa páry najčastejšie hádajú pre „nič“. Tieto spory sú ale problematické, pretože môžu narušiť dôveru – obaja partneri sa musia z takýchto situácií poučiť a v budúcnosti sa im vyhnúť.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť