Starostlivosť o jahody po zbere

Jahody sú najvoňavejším bobuľovým ovocím, ktoré si môžete začiatkom leta vychutnať. Ale aby sa bobule nezmenšovali a nerobili nám radosť, nemusíme vynakladať veľké úsilie. Moji priatelia chodia každý rok zbierať jahody do Fínska a podelili sa so mnou o svoje skúsenosti, ktoré Fíni využívajú pri pestovaní jahôd.

Starostlivosť sa od tej našej príliš nelíši, je to rastlina a vyžaduje si aj hnojenie a včasnú zálievku. A teraz k starostlivosti v poriadku.

Starostlivosť o jahody v záhrade

1. V prvom rade je potrebné dať do poriadku záhony jahôd odstránením všetkej prebytočnej vegetácie, ako je burina, nepotrebné ružice a lístie. Sada listov u jahôd je dlhá a trvá od júla do septembra a začína ešte pred kvitnutím. Moja priateľka po svojich výletoch odporúča odrezať prebytočné listy pred kvitnutím, vaječníky budú lepšie a bobule budú väčšie.

starostlivosť o jahody

2. Po úplnom vyčistení nepotrebných úponkov a prebytočných listov (osobne listy jahôd strihám len zriedka, dajú sa jednoducho orezať) vykopem riadky záhona s jahodami a uvoľním medzi kríkmi. Potom budú mať jahody neustály prístup k živinám bez akýchkoľvek obmedzení, čo prispieva k ich rastu a vývoju. 3. Moderné odrody jahôd vyžadujú presádzanie každé 3 až 4 roky, takže začiatok augusta je na túto udalosť vhodný. Rozety stihnú pred zimou zakoreniť a zakoreniť. Po presadení jahôd v auguste toho roku som výsadbu zamulčoval slamou, na jar po zime ju odstránil a o niečo neskôr vyložil novú.4. Zalievanie. Ak je v tomto čase horúce počasie, musíte jahody zaliať. Teraz sme mali dobré dažde a dobre sme zvlhčili pôdu, ale pred nami je teplo a bez polievania sa jednoducho nezaobídeme, najmä ak presádzame záhradu s bobuľami na nové miesto.5.Kŕmenie. Po spracovaní a opätovnom vysadení jahôd je potrebné jahody nakŕmiť. Zvyčajne kŕmim buď nálevom z mullein alebo slepačím trusom. V súčasnosti je to jednoduchšie – hnojivá sa predávajú v záhradníctve – nakupujte a kŕmte podľa pokynov na obale.

(zatiaľ žiadne hodnotenia)

Páčil sa vám článok? Zdielať s priateľmi:

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť