Starostlivosť o kvet Chlorophytum doma: opätovná výsadba, rozmnožovanie

Chlorophytum je nenáročná izbová rastlina, ktorá dokáže oživiť každý interiér v dome. To, čo mnohí ľudia na tejto kvetine milujú, je jej nenáročnosť a mimoriadna schopnosť aktívneho rastu.

Ale napriek tomu, ako každá rastlina, vyžaduje, aj keď minimálnu, starostlivosť. Hlavným aspektom starostlivosti bude jeho transplantácia. Je veľmi citlivý a je dôležité ho presadiť do črepníkov s dobrou pôdnou zmesou. Kúpim štandardný pre izbové rastliny a používam črepník s 15 cm drenážou. Toto je najlepšie miesto na pestovanie kvetu.

Starostlivosť o kvety Chlorophytum

Umiestnenie a osvetlenie

Chlorophytum miluje slnko, ale priame slnečné svetlo mu môže ublížiť. Ak ju chcete pestovať, musíte si vybrať trvalé miesto s rozptýleným slnečným žiarením a snažiť sa ho nerušiť. Prehriatie zo slnka sa dá ľahko určiť podľa farby listu, bude menej svetlé a elastické.

Polievanie

Chlorophytum môže prežiť dlhú dobu bez zalievania, ale nemali by ste dovoliť dlhú dobu bez vody. A tu je režim zálievky, ktorý treba pri pestovaní dodržiavať. V lete zalievajte kvetinu raz týždenne av zime raz za dva týždne.

Teplota

Kvetina rastie celkom pohodlne vo vnútorných podmienkach. Optimálna teplota pre rast a vývoj kvetov je od 18 do 24 stupňov Celzia. V zime môže kvetina tolerovať teploty až 10 stupňov.

Hydratácia

Na zvlhčenie pomáha sprejová fľaša viac ako kedykoľvek predtým, musíte ňou často a vo veľkom množstve navlhčiť listy kvetu. Prevlhčenie je ťažké spôsobiť škodu, ale stále nedovoľte, aby sa pôda príliš namočila.

Teplota vzduchu Úroveň vlhkosti

18-24 stupňov 50 – 70 %
10 stupňov 30 – 40 %

Transplantácia kvetov

Transplantácia kvetov

Kvet rastie veľmi rýchlo a za pár rokov výrazne získava zelenú hmotu. Ale míňa aj veľa živín, ktoré berie z pôdy. Kvet je potrebné presádzať každé 2-3 roky do novej pôdy, pretože dovtedy sa stará vzdá väčšiny živín a pôda bude vyčerpaná.

Kedy presadiť kvetinu?

Na rozdiel od iných kvetov je možné Chlorophytum presadiť v júli, keď aktívne rastie. V tomto čase už transplantáciu znáša ľahšie a veľmi rýchlo sa zotaví.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť