Stravovanie po sviatkoch: 7 pravidiel od výživového poradcu, ktoré vám pomôžu vrátiť sa do normálu

Foto: z otvorených zdrojov

Vzdajte sa klasických sladkostí, aspoň poobede, nahraďte ich čerstvým ovocím, bobuľami, pečeným ovocím.

Väčšina ľudí si počas sviatkov preťaží žalúdok a ťažko sa potom vráti do normálu a neprejedá sa ďalej. RBC-Ukrajina hovorí o tom, aká by mala byť výživa po sviatkoch, s odvolaním sa na publikáciu odborníka na výživu Oksany Skitalinskaya v Telegtame.

Pite veľa teplej teplej vody

„Voda pomáha odstraňovať všetky metabolické produkty cez črevá, obličky a kožu, môžete vypiť 7-10 pohárov vody, ak sa veľa hýbete, aj viac, až liter,“ hovorí lekár .

Jedzte viac vlákniny

„Rozpustná vláknina, ktorá je obsiahnutá v ovsených vločkách, varenej/pečenej/dusenej zelenine (cvikla, mrkva, cuketa, baklažán, zeler, tekvica) pôsobí ako sorbent, absorbuje všetko nezdravé z čriev,“ vysvetľuje Skitalinskaya.

Nerozpustná vláknina (surová zelenina, pšeničné otruby) – zabraňuje stagnácii potravy v črevách a stimuluje motilitu.

Raňajkovať

„Raňajky samotné stimulujú tvorbu žlče a prítomnosť tukovej zložky (lyžica kyslej smotany alebo rastlinného oleja v šaláte, vajíčko namäkko alebo „mikroskopický“ kúsok čerstvej bravčovej masti) stimuluje sekréciu žlče. , a je to silný detoxikátor,“ hovorí odborníčka na výživu.

Pridajte protizápalové potraviny

Skitalinskaya odporúča pridať do stravy zeleninu, kapustu, rukolu a bobule. Počas prejedania sa hladina zápalu v tele zvyšuje, takže po sviatkoch musíte tieto procesy normalizovať.

Nájdite si alternatívu k sladkostiam

Vzdajte sa klasických sladkostí, aspoň poobede, nahraďte ich čerstvým ovocím, bobuľami, pečeným ovocím.

Vyhýbajte sa vyprážaným jedlám

„Jedlo, ktoré varíte, nevyprážajte, ale pečte, varte, duste Tuk pri vyprážaní škodí, zhoršuje činnosť pečene, pankreasu, čriev a obličiek,“ hovorí odborník na výživu.

Pohybujte sa viac

Pohyb po jedle znižuje takzvanú hyperglykémiu a inzulínovú rezistenciu, čo následne znižuje riziko ochorenia. Preto je obzvlášť dôležité chodiť po večeri.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť