Sušíte si mokré vlasy fénom? Preto je potrebné ho vyčistiť

Foto: z otvorených zdrojov

Podobne ako kefa na vlasy, aj fén rýchlo hromadí vlasy a prach vo svojich prieduchoch.

Spotrebič pre domácnosť, akým je fén, nepochybne výrazne uľahčuje život, pretože pomáha rýchlo vysušiť vlasy. Hoci môže existovať názor, že zariadenie nevyžaduje vôbec žiadnu údržbu, stále potrebuje pravidelné čistenie. Prečítajte si o tom, prečo potrebujete vyčistiť sušič vlasov a ako to urobiť správne, v materiáli z RBC-Ukrajina.

Prečo sa odporúča čistiť fén?

Podobne ako kefa na vlasy, aj sušič vlasov rýchlo hromadí vlasy, prach a produkty (ako laky na vlasy a prostriedky na ochranu vlasov) vo svojich prieduchoch, ktoré v prípade zablokovania môžu spôsobiť prehriatie sušiča vlasov.

Horúci fén ako zvyčajne môže poškodiť alebo zlomiť vaše vlasy a menšie prúdenie vzduchu znamená, že sušenie vlasov bude trvať dlhšie. To je tiež nebezpečenstvo požiaru a skracuje sa životnosť zariadenia, pretože motor sa prehrieva.

V ideálnom prípade odporúčajú čistiť fén každý jeden až tri týždne v závislosti od toho, ako často ho používate. Vzhľad horiaceho zápachu je znakom toho, že zariadenie je potrebné čo najrýchlejšie vyčistiť.

Ako správne čistiť sušič vlasov

Čistenie fénu je celkom jednoduché. Tu je návod, ako to odporúčajú:

  • Pripravte si starú zubnú kefku, papierové obrúsky alebo obrúsky;
  • Pred odstránením alebo čistením akýchkoľvek častí sa uistite, že ste zariadenie odpojili od napájania;
  • odstráňte mriežku nasávania vzduchu – v závislosti od modelu sušičky je možné takýto „filter“ odstrániť alebo odskrutkovať, zvyčajne je to napísané v pokynoch, ktoré nájdete aj na internete;
  • Opláchnite gril pod tečúcou vodou z vodovodu, kým nebude čistý;
  • ak je to potrebné, na čistenie špinavej mriežky použite starú zubnú kefku – jej štetiny dobre čistia prach;
  • osušte gril papierovou utierkou alebo obrúskami;
  • Po úplnom vyschnutí vráťte mriežku na miesto.

Ak sa vám mriežku nedarí vybrať, nečistoty môžete vydrhnúť aj zubnou kefkou.

Pred použitím sa opäť uistite, že sušič vlasov je odpojený od elektrickej siete a gril a ostatné časti sú úplne suché. Alebo môžete použiť vysávač s kefou na prach na odstránenie nečistôt a nečistôt z filtra a vetracieho otvoru.

Pri nástavcoch na sušiče vlasov je princíp čistenia rovnaký – zvyčajne sa ľahko odnímajú, čo umožňuje ich umývanie vodou.

Ako inak, aby vám fén dlhšie vydržal?

Okrem pravidelného čistenia pomáhajú aj nasledujúce odporúčania, aby váš fén fungoval.

Zabráňte prehriatiu zariadenia

Ako už bolo spomenuté, prehriatie môže poškodiť motor. Hoci niektoré modely spotrebičov majú bezpečnostný mechanizmus termostatu, iné vyžadujú počas používania „prestávku“.

Sušič vlasov skladujte podľa odporúčaní výrobcu

Neskladujte zariadenie v blízkosti zdrojov vlhkosti ani neovíjajte drôt okolo tela zariadenia. Mohlo by dôjsť k poškodeniu kontaktov alebo pretrhnutiu drôtu.

Uprednostňujte nízke teploty

Pokúste sa nepoužívať nastavenie maximálnej teploty príliš často – nielenže to pomôže vyhnúť sa prehriatiu zariadenia, ale aj menej vysuší vlasy.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť