Takéto výrobky sa v horúčave kazia ako prvé: málokto o tom vie

Foto: z otvorených zdrojov

Niektoré z produktov sa najskôr stanú nepoužiteľnými

Vysoké teploty v lete spôsobujú, že sa potraviny rýchlo kazia. Baktérie sa v potravinách množia rýchlejšie a ľahšie sa ňou otrávite. Niektoré z produktov sa najskôr stanú nepoužiteľnými. Pri akých výrobkoch by ste si mali dávať väčší pozor, píše RBC-Ukraine.

Čerstvo uvarené jedlo

V lete by sa jedlo nemalo držať na sporáku dlho, aby sa pred vložením do chladničky počkalo, kým úplne nevychladne. Je lepšie ho rýchlejšie schladiť (napríklad v miske s vodou).

Jedlo môžete nechať pri izbovej teplote nie dlhšie ako dve hodiny. Potom sa v ňom aktívne množia patogénne mikroorganizmy.

Kvass

Tento obľúbený letný nápoj je veľmi rýchlo kyslý fermentačný produkt. Nemôžete ho nechať pri izbovej teplote, možno iba v chladničke a nie na dlhú dobu.

Majonézové šaláty

V lete je lepšie ochutiť šaláty olejom a jesť hneď po uvarení. Majonéza len urýchľuje vývoj baktérií, napríklad stafylokokov.

Mliekareň

Mlieko, ako aj kaša s mliekom, sú tiež produkty podliehajúce skaze. Mlieko v horúcom počasí kysne oveľa rýchlejšie, preto si s ním treba dávať pozor.

Ak si plánujete kúpiť mlieko a viete, že ho hneď nedáte do chladničky, vyberte si tetra pack balenie.

Krémové torty

Takéto produkty sú častou príčinou letnej otravy jedlom. Najmä ak je krém založený na surových vajciach alebo smotane.

Sushi

Surové ryby v lete môžu podkopať vaše zdravie. Takže sushi musíte jesť buď len varené, alebo sa mu úplne vyhnúť.

Pri dodávaní takýchto produktov je potrebné venovať osobitnú pozornosť. Je lepšie jesť sushi v podniku, ako čakať, kým príde už pokazené.

Všetky druhy kebabov

Mäso a ryby varené vonku sa rýchlo kazia. Preto ich treba zjesť čo najrýchlejšie.

Okrem toho takéto produkty priťahujú hmyz, ktorý prenáša nebezpečné baktérie a kladie tam vajíčka.

Údené, sušené a sušené ryby

Ak takáto ryba nie je vákuovo zabalená, nemôže byť skladovaná na dlhú dobu.

Sušené a sušené ryby môžu obsahovať botulotoxíny, čo môže viesť k botulizmu. Táto choroba je veľmi nebezpečná a dokonca smrteľná.

Varená klobása

Trvanlivosť varenej klobásy po vybalení nie je dlhšia ako 12 hodín. Aj keď dodržíte teplotné, skladovacie a vlhkostné podmienky, táto lehota zostáva nezmenená.

Vajcia

V horúcom počasí by ste si mali dávať pozor najmä na konzumáciu vajec. Produkt rýchlo rozvíja baktérie salmonely, ktoré môžu spôsobiť ťažkú ​​otravu.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť