Tento kozmetický výrobok spôsobuje, že ženy do 30 rokov vyzerajú staršie ako sú

Foto: z otvorených zdrojov

Dermatológ varuje ženy pred používaním niektorých produktov starostlivosti o pleť

Používanie určitého obľúbeného produktu v starostlivosti o pleť žien by mohlo spôsobiť viac škody ako úžitku, varoval dermatológ. Informovala o tom RBC-Ukraine s odvolaním sa na slová lekára Niati Sharma pre Express.

Čo často používajú ženy do 30 rokov

Dermatológ varuje ženy pred používaním určitých produktov starostlivosti o pleť a tvrdí, že vďaka nim budú vyzerať staršie, než v skutočnosti sú.

Podľa doktorky Niati Sharma príliš veľa žien do 30 rokov používa silné produkty starostlivosti o pleť proti starnutiu, ktoré môžu mať opačný efekt. Preto lekárka odporúča ženám do 30 rokov vyhnúť sa pridávaniu agresívnych účinných látok, najmä retinolu.

Vysvetlila, že silná zložka starostlivosti o pleť môže byť škodlivá pre mladú pleť a v skutočnosti urýchliť proces starnutia.

„Ľudia musia pochopiť, že ak sa použijú na príliš mladú pokožku, môže sa poškodiť kožná bariéra a retinoidy narobia viac škody ako úžitku,“ povedala.

Čo potrebujete vedieť o retinole

Retinol je forma vitamínu A, ktorá sa pridáva do krémov, pleťových vôd a sér. Hoci sa používa aj na prevenciu akné, je známy svojimi účinkami proti starnutiu.

Produkty s retinolom si nedávno získali obľubu medzi mladými ľuďmi vďaka platforme sociálnych médií TikTok.

Aj keď Dr. Sharma uznáva potenciálne výhody retinolu, vrátane redukcie jemných vrások, pigmentácie a nerovnomernej štruktúry pokožky, mal by sa používať opatrne. Ľudia by mali zvážiť pridanie retinoidov do svojej rutiny starostlivosti o pleť vo veku 30 rokov a nie skôr, hovorí. A to sa musí robiť pod vedením špecialistu.

„Lekár môže predpísať niečo, čo je oveľa silnejšie ako to, čo je voľne predajné v kozmetických predajniach, a poskytne rady, ako to najlepšie použiť a aplikovať, aby ste dosiahli požadovaný výsledok,“ uzavrel dermatológ.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť