Tieto 3 doplnky urobia vašu pleť mladšou a pevnejšou: Čo si vziať

Foto: z otvorených zdrojov

Po 20. roku života sa produkcia kolagénu spomaľuje, čo dodáva pokožke, svalom, kostiam a spojivovému tkanivu štruktúru.

Registrovaná odborníčka na výživu Jennifer Hanway zdieľala tri doplnky pre pevnú pokožku, ktoré odporúča ľuďom nad 30 rokov. Informuje o tom Mind Body Green.

Prečo sa pokožka stáva menej elastickou?

Aminokyseliny

Po 20. roku života sa produkcia kolagénu spomaľuje, čo dodáva pokožke, svalom, kostiam a spojivovému tkanivu štruktúru. Ľudia môžu zvýšiť produkciu kolagénu tým, že zabezpečia dostatok aminokyselín, stavebných kameňov bielkovín.

Takže, ak jeme len minimálne alebo dokonca primerané množstvo bielkovín, telo nebude schopné poskytnúť tieto extra aminokyseliny našej pokožke, vlasom alebo nechtom, aby vyzerali zdravo.

Henway odporúča konzumovať jeden až dva gramy bielkovín na kilogram telesnej hmotnosti.

„Pre väčšinu žien je 100 až 120 gramov skutočne dobrým východiskovým bodom,“ povedala odborníčka na výživu.

Omega 3

Ako ľudia starnú, ich kožná bariéra sa oslabuje. To je ovplyvnené stresom, aktívnym slnkom a znečistením ovzdušia. Jesť potraviny s vysokým obsahom živín je dôležitá vec, ktorú môžete urobiť, aby ste spomalili proces starnutia. Na boj proti zápalu je dôležité konzumovať omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa nachádzajú v niektorých rybách, niektorých rastlinných olejoch a orechoch.

„Výkonné omega-3 mastné kyseliny prospievajú nielen vašej pokožke, ale aj mozgu. Veľa ľudí sa tuku bojí, no ten je pre vás veľmi dôležitý a veľmi dobrý,“ hovorí odborníčka.

Výskum ukázal, že užívanie doplnkov omega-3 môže pomôcť vyrovnať zápalovú reakciu pokožky.

Koenzým Q10 (CoQ10)

CoQ10, antioxidant produkovaný telom, podporuje rast a udržiavanie buniek. Chráni fibroblasty, bunky produkujúce kolagén a elastické vlákna, ktoré podporujú mladistvú pokožku. Bolo dokázané, že užívanie CoQ10 redukuje vrásky a zlepšuje hladkosť pokožky.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť