Top 5 najočakávanejších stolových hier v roku 2024

Ilustrácia / Foto: z otvorených zdrojov

Nákup nových spoločenských hier je investíciou do kvalitnej a zábavnej zábavy.

Aj medzi inšpirovanými hráčmi na palubovke môžete stretnúť zaujímavé osobnosti. S radosťou hodnotia, čo minulý rok zaujalo a čo až tak nie. Rovnako ako mladý Luke Skywalker sú vždy o krok vpred, pripravení vrátiť sa do minulosti a pozrieť sa do budúcnosti, namiesto toho, aby boli uviaznutí v prítomnom okamihu.

Zatiaľ čo mnohí z nás majú police, ktoré sotva vydržia pod tlakom, aký lepší spôsob, ako obohatiť tento arzenál, ako pozerať sa do blízkej budúcnosti a čakať, čo prinesie rok 2024 Ak nám to naznačoval minulý rok, čo sme my čakať na?

Oblúky

stolová hra Hellbringer

2-4 hráči • Od 12 rokov • 60-90 minút

Leder Games tento rok pripravujú ďalší úžasný projekt začínajúci na „A“ a po úspechu Oath v mojej skupine priateľov som úplne nadšený. Od počiatočnej crowdfundingovej kampane sa Arcs rýchlo rozrástol a dizajnér Cole Wehrle zdieľa množstvo informácií o jeho vývoji.

Kým na mňa počas hry zapôsobili rôzne mapy a možnosti stanovovania cieľov, najviac ma zaujala mikrokampaň, ktorá je vo finálnej fáze vývoja a zostáva záhadná.

Hráči sa pravdepodobne zúčastnia epickej vesmírnej trilógie zloženej z troch hier, kde každá voľba hráča organicky ovplyvňuje vývoj deja. Kampaň na tri hry? Som ochotný zahrať si aspoň dve kampane počas prvého týždňa od vydania hry.

Hellbringer

stolová hra Galactic Cruise

1-4 hráči • Vek 14+ • 45-180 minút

Keď nezávislý vydavateľ Maxime Gauthier spustil na Kickstarteri projekt Hellbringer, okamžite ma zaujal. Je to kooperatívne RPG pripomínajúce ducha klasického prehľadávača Dungeon Dungeon. Avšak namiesto toho, aby bola ako klasické stolové hry s množstvom plastových miniatúr, je založená na kartách a kockách, kde musíte bojovať s monštrami a vylepšovať svoju postavu.

Bol som schopný hrať to niekoľkokrát na Tabletop Simulator a naozaj som si užil hru. Rozmanitosť je mimo rebríčka a presne vystihuje pocit z Diablovej truhlice s pokladom.

Som si istý, že táto hra upúta pozornosť mnohých hráčov, ale nenechajte sa na pozore, pretože Hellbringer sľubuje skutočne zábavný zážitok!

Galaktická plavba

stolová hra Star Wars Unlimited

1-4 hráči – Vek 14+ – 90-180 minút

Prečo sa najviac teším na Galaxy Cruise 2024? Nudím sa, takže to, čo ma na hre upúta ako prvé, je téma, vzhľad a vedieť, aké mechanizmy hra používa. Téma cestovania do vesmíru spojená s retro umením spojeným s pracovníkmi v práci ma núti odpočítavať čas do vzletu. Vedel som, že dizajnéri boli minulý rok na Gencone, videl som ich z diaľky a stále sa kopem, že som sa nevrhol na stôl, aby som videl akciu. Aj keď zvyčajne nevyhľadávam ťažké hry (neviem, či táto bude alebo nie), chcem vidieť, aký priestor mi táto hra otvára.

Star Wars Unlimited

stolová hra Poďme preskúmať Japonsko!

2 hráči – vek 10+ –; 30 minút

Už som sa poučil, že sa príliš nevzruším z ďalšej kartovej hry na súboj dvoch hráčov, ktorá ma takmer určite sklame? Chcem tým povedať, že Keyforge, Flesh & Blood, Ashes, Star Wars Destiny a Lorcana sa dostali na vedľajšiu koľaj… Nemôžem byť natoľko naivný, aby som si myslel, že táto hra bude iná. No…a sme tu. Prísľub formátu, ktorý sa dá poskladať a vyzerá, že bude fungovať, mi naozaj dáva nádej na Star Wars Unlimited. Nehovoriac o nejakej skvelej IP a pár bojiskách, ktoré tomu dávajú trochu viac, aby to vyniklo. Budem s tým hotový do mája a budem premýšľať, kam uložiť tieto stovky kariet, ktoré už nikdy nepoužijem… skontrolujte neskôr.

Poďme preskúmať Japonsko!

1-5 hráčov • Od 10 rokov • 45-60 minút

Vždy som sníval o dovolenke v Japonsku a teraz je na to nová príležitosť. Milujem spoločenské hry, ktoré sú nielen zaujímavé po hernej stránke, ale majú aj krásne spracovaný text. Z podrobností na Kickstarteri som videl, že každá karta výzvy je plná zaujímavých faktov a fascinujúcich informácií.

Príbeh hry je tiež fascinujúci, pretože je založený na rozsiahlom výskume, ktorý pre jeho nadchádzajúcu cestu vykonal Josh Wood. Okrem toho proces vývoja zahŕňal kultúrnych konzultantov so skúsenosťami v Japonsku, ako aj japonských umelcov, takže som si istý, že každý komponent hry bude mať špeciálny nádych kultúry.

Kde kúpiť stolové hry

Pri výbere stolových hier by ste sa mali riadiť nasledujúcimi odporúčaniami:

  1. Internetové obchody. The House of Games ponúka širokú škálu herných sérií: s doručením po celej Ukrajine a Európe.
  2. Recenzie a rady. Pred nákupom sa odporúča prečítať a skontrolovať recenzie. To vám pomôže urobiť správnu voľbu.
  3. Vekové obmedzenia. Upozorňujeme na odporúčaný vek hráčov.
  4. Náročnosť hier. Pre začiatočníkov je lepšie začať s hrami s nízkou úrovňou obtiažnosti.

Nezabúdajte, že dôležitým aspektom je vytvorenie príjemnej atmosféry, kde sa všetci zúčastnení cítia príjemne. Nákup stolových hier je investíciou do kvalitnej a zábavnej zábavy.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť