Toto magické správanie mužov v skutočnosti skrýva túžbu ovládať

Foto: z otvorených zdrojov

Muži, ktorí hľadajú kontrolu, sa často prezentujú ako skutoční gentlemani

Niekedy môže magické správanie skrývať skrytú agendu – manipulovať a ovládať. Koniec koncov, pozitívny imidž a určité činy robia človeka atraktívnym, čo uľahčuje obrátiť situáciu vo svoj prospech.

HackSpirit hovorí o správaní, ktoré nie je také magické, ako sa zdá.

Je to vždy dokonalý gentleman

Muži, ktorí hľadajú kontrolu, sa často prezentujú ako skutoční gentlemani. Sú zdvorilí, dobre vychovaní, vždy vedia, čo povedať a vytvárajú imidž serióznosti a spoľahlivosti.

Je však dôležité mať na pamäti, že to, že niekto prejavuje gentlemanské správanie, nemusí nutne znamenať, že mu leží na srdci váš najlepší záujem. Ak napriek všetkému šarmu pociťujete nepohodlie, možno vo svojom správaní vidíte určité alarmujúce signály.

Neustále komplimenty

Asi každý sa rád cíti výnimočne – najmä keď vás zasypáva komplimentmi, vďaka ktorým sa cítite ako stredobod niečieho vesmíru.

Samozrejme, takéto správanie ovplyvňuje naše sebavedomie. A hoci je udeľovanie komplimentov zdravým zvykom, môže to byť nástroj kontroly, keď muž zmení svoj postoj, ak dievča nesúhlasí s jeho názormi alebo ak existuje rozdiel v preferenciách.

Nezvyčajné komplimenty

Muži, ktorí sa tajne snažia ovládať, často používajú jemnú formu kritiky skrytú v údajne magickom správaní. Môžu dať kompliment a potom kritický komentár o vzhľade, priateľoch alebo dokonca snoch – alebo spojiť tieto činy do „nezvyčajného“ komplimentu.

Je tak zahalená, že si to na začiatku možno ani nevšimnete. Ale časom môže táto kritika podkopať sebaúctu a sebavedomie.

Zvládnutie diskusie

Muži, ktorí sa snažia ovládať svoje partnerky, majú často výnimočné konverzačné schopnosti. Manipulátori však namiesto hľadania kompromisu v prípade nezhody usmerňujú diskusiu vo svoj prospech.

Vždy má odpoveď na akúkoľvek otázku

Táto vlastnosť môže byť prekvapivá, ale je to aj potenciálna červená vlajka. Títo muži sa často dokážu postaviť ako koneční riešitelia problémov.

Svoje uvedomenie využívajú na vytvorenie pocitu nepostrádateľnosti a závislosti – uľahčujú manipuláciu s osobou.

Rozprávky z minulosti

Môžu sa napríklad podeliť o príbehy o tom, ako ich v minulosti zranili alebo ako zažili neuveriteľné ťažkosti – a na prvý pohľad to bude prekvapivo vyzerať ako úprimnosť.

Je to paradoxné, ale túto manipulačnú taktiku využívajú aj muži s túžbou po kontrole – vyvolať v druhých sympatie a pocit viny, čím ľahšie dostanú to, čo chcú.

Bezprecedentná štedrosť

Veľkorysosť môže byť skvelá vlastnosť. Keď sa však používa ako nástroj kontroly, stáva sa manipuláciou.

Muži, ktorí sa chcú ovládať, často využívajú dary a láskavosti na vytvorenie pocitu povinnosti, neustále im pripomínajú ich láskavosť a namiesto toho niečo vyžadujú.

Neustály záujem

Jedna vec je zaujímať sa o život ženy s cieľom podporiť ju a prejaviť jej sympatie, ale iná vec je ju ovládať. Napríklad túžba vedieť všetko o živote dievčaťa, s kým bola, kam išla, čo robila, s kým komunikovala, môže byť pod rúškom priateľstva spôsob kontroly.

Lepšie ako priatelia a príbuzní

Muži, ktorí chcú mať kontrolu, sa vás často snažia izolovať od vašej podpory. A napriek tomu, že spoločné záujmy a voľný čas sú pre zdravý vzťah nevyhnutnosťou, ak muž obmedzuje ženský spoločenský kruh, je to varovná vlajka.

Koniec koncov, cieľom prispôsobiť sa všetkým záujmom partnera nemusí byť úprimný záujem – najmä ak existuje kritika od priateľov alebo rodiny. Muž vám tak spôsobí pocit osamelosti a závislosti od neho v sociálnej interakcii a podpore.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť