Trendy pri výbere záhradného nábytku na osobný pozemok

Ilustrácia / Foto: z otvorených zdrojov

Moderní výrobcovia ponúkajú rôzne kreslá, stoly a stoličky pre príjemné chvíle na terase.

Každý majiteľ letnej chaty alebo chalupy v metropole uprednostňuje trávenie viac času na čerstvom vzduchu. S nástupom horúčav sa práve terasa a altánok stávajú hlavným miestom oddychu a stretnutí. Na vytvorenie požadovaného kúta pohodlia a relaxu je však potrebný vhodný nábytok. Moderní výrobcovia ponúkajú rôzne stoly a stoličky pre príjemné chvíle na terase. Zároveň dizajnéri pristupujú k tvorbe stoličiek s osobitným nadšením. V tomto smere existuje niekoľko hlavných trendov.

záhradný nábytokFoto: aklas.ua / Záhradné stoličky “Ukrainian Designs”

Hojdacie kreslá

Benjamin Franklin vzdal hold móde v 19. storočí a vynašiel originálny záhradný nábytok – hojdacie kreslo. Ak sa však v tom čase tento predmet považoval za neoddeliteľnú súčasť života šľachticov a tvorivej inteligencie, dnes je ťažké si bez neho predstaviť akékoľvek miesto. Hojdacie kreslá sú vhodnou možnosťou pre každodenný relax na verande alebo stretnutia na trávniku. V takomto nábytku je príjemné tráviť hodiny pri čítaní obľúbenej knihy alebo opaľovaní sa pri bazéne.

hojdacie kresloFoto z otvorených zdrojov / Hojdacie kreslo z prútia

Závesné stoličky

Ešte pred 20 rokmi si mnohí pri sledovaní zahraničných filmov mohli všimnúť zaujímavý nábytok, ktorý akoby sa vznášal vo vzduchu. Zápletky takýchto filmov sa vyvíjali najmä v horúcich tropických krajinách. Napriek tomu sa trend využívania exotického nábytku dostal aj do našich zemepisných šírok.

Najpopulárnejším typom takýchto výrobkov sú kokónové stoličky. Často sa kupujú na letnú terasu kaviarne alebo reštaurácie, ale v poslednej dobe – aj na domáce použitie.

cocoon závesné kresloFoto: aklas.ua / Závesné kreslo “Ukrainian Designs”

Tvar kokónovej stoličky pripomína kuracie vajce. Konštrukcia je pripevnená k špeciálnemu stojanu pomocou malého závesného lana, ktoré zabezpečuje hojdanie.

Osoba sediaca na takejto stoličke sa okamžite uvoľní, užíva si krásu prírody a slnečné lúče. Produkty sú doplnené o vankúše nad hlavou, ktoré poskytujú pohodlné nosenie. Zároveň si môžete kúpiť kokonovú stoličku v akomkoľvek dizajne so zameraním na vlastné preferencie a vlastnosti prostredia.

Výhody prúteného nábytku

Na výrobu kokónového kresla, podobne ako iné typy záhradného nábytku, sa často používa umelý alebo prírodný ratan. Takýto nábytok, ktorý sa vyznačuje jedinečným prelamovaným tkaním, vyzerá pôsobivo v každej oblasti.

Okrem toho, napriek ich zjavnej krehkosti, stoličky dokážu vydržať pôsobivú váhu a slúžiť mnoho rokov. Vlhkosť dobre znáša aj umelý ratan. Produkty môžete nechať na trávniku aj v daždi a nebojte sa o ich bezpečnosť.

Hojdacie kreslá a kokóny sa stali žiadanými uprostred všeobecného trendu k ekologickému štýlu. Mnoho majiteľov chát a vidieckych domov kombinuje niekoľko druhov nábytku. Napríklad dali hojdacie kreslo na verandu a niekoľko kokónových kresiel na terasu. A keďže je takýto nábytok ľahký, dá sa vždy premiestniť na správne miesto.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť