Tréner pomenoval lifehacky na chudnutie, o ktorých ste možno ani netušili

Foto: z otvorených zdrojov

Pocit sýtosti a plnosti ovplyvňuje naše uvedomenie si množstva skonzumovaného jedla

Ľudia, ktorí chcú schudnúť, veľmi často zabúdajú na metódy chudnutia, ktoré sa nezdajú samozrejmé. Aké sú tri účinné životné triky na chudnutie, hovorí RBC-Ukraine s odkazom na príspevok trénera Viktora Mandzyaka na Facebooku.

Tri spôsoby, ako schudnúť

Jedzte z malých jedál

Pocit sýtosti a plnosti ovplyvňuje naše uvedomenie si množstva skonzumovaného jedla. Rovnaké jedlo v menšej nádobe sa zdá byť väčšie. Polievku prelejte do menšej misky a budete sa cítiť sýtejší.

Jedzte prvé jedlá

Voda nás nezasýti, pretože po konzumácii rýchlo opúšťa žalúdok a neobsahuje kalórie na stimuláciu rôznych hormónov sýtosti (inzulín, GLP-1, leptín atď.). Ale ak je voda obsiahnutá v prvých chodoch, potom je to úplne iná vec.

Polievky zasýtia a ľudia, ktorí ich konzumujú, bývajú štíhlejší. Ale nejedzte prvé jedlá s majonézou a bielym chlebom, pretože to vôbec nie je nízkokalorické jedlo.

Jedzte viac vlákniny

K zelenine, ovociu, obilninám a strukovinám patrí vláknina, ktorá bola donedávna považovaná za niečo nadbytočné a nepotrebné v stravovaní – odpad.

Teraz vieme, že vláknina je zdravá, konkrétne tým, že kŕmi baktérie hrubého čreva, a je veľmi prospešná pre tých, ktorí chcú schudnúť. Vláknina znižuje vstrebávanie kalórií a podporuje sýtosť prostredníctvom rôznych mechanizmov, od zadržiavania potravy v žalúdku až po komplexný mechanizmus ileálnej brzdy.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť