Udržiavanie poriadku v piatich krokoch: ako správne využiť priestor v malom byte

Foto: z otvorených zdrojov

Základom každej organizácie priestoru je upratanie.

V malom byte je veľmi ťažké udržiavať poriadok. Môžete však správne usporiadať priestor a dosiahnuť vynikajúce výsledky.

Zbavte sa nepotrebných vecí

Základom každej organizácie priestoru je upratanie. Na malú plochu je totiž jednoducho fyzicky nemožné zmestiť veľké množstvo vecí, ktoré nie sú vždy potrebné. Extra veci zahŕňajú tie, ktoré nepoužívate, ktoré vám neprinášajú radosť, ktoré sú poškodené alebo rozbité. Ak aspoň niečo vyzerá príliš divne alebo sa zdá byť nemiestne, tak prečo sa obťažovať? Môžete dať novú vec niekomu, kto ocení toto usporiadanie. A uvoľnený priestor pomôže vytvoriť príjemnejšiu atmosféru v byte.

Jasne zónujte priestor

V malom byte musíte usporiadať priestor podľa princípu zodpovedajúcej funkcie. Napríklad miesto, kde sa hrá dieťa, oblasť domácej kancelárie, rekreačná oblasť atď. A nie je potrebné vytvárať oddiely, ktoré „ukradnú“ už tak malý priestor. Niekedy stačí nainštalovať funkčné regály alebo vybrať určité položky pre každú zónu.

Každý centimeter priestoru treba jednoznačne využiť

Ak je v byte príliš málo miesta, poslúžia akékoľvek úložné systémy od podlahy až po strop. Takto môžete využiť celú zvislú stenu. Pozorne sa rozhliadnite, možno sú v byte nevyužité rohy. Tu môžete umiestniť zónu pre dieťa alebo malú kanceláriu doma. Na uskladnenie sú vhodné úzke regály, prídavné police, háčiky a koľajničky.

Ak je to možné, pridajte vnútorný sklad.

Hoci otvorené police a police vyzerajú celkom pekne a ľahko, v živote sa tam rýchlo nahromadí príliš veľa rôznych vecí. A kazia celú harmóniu priestoru. Vďaka uzavretému skladu sa zbavíte „materiálneho hluku“, ktorý „kradne“ priestor. K tomu použite všetky druhy krabičiek, organizátorov, košov.

Ovládajte vzhľad nových vecí v dome

Tento bod sa môže zdať mnohým najťažší. Najmä v modernom svete, keď je celková spotreba. Je veľmi dôležité naučiť sa upraviť svoje spotrebiteľské návyky a vedome pristupovať ku každému nákupu. Potom nebude váš byt preplnený zbytočnosťami. S veľmi malým úsilím a predstavivosťou môžete svoj domov premeniť na útulný a funkčný priestor.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť