Upratujte si to: 10 vecí, ktoré robia z vašej izby neporiadok

Foto: z otvorených zdrojov

Pred zaplnením miestnosti nábytkom zvážte veľkosť a rozloženie priestoru, ktorý chcete navrhnúť.

Aj po upratovaní môže miestnosť pôsobiť neupravene. Problém spočíva v určitých návykoch a detailoch v organizácii priestoru, ktorým sa venuje menšia pozornosť – a ktoré negujú výsledok upratovania.

Martha Stewart hovorí o tom, čo spôsobuje, že miestnosť vyzerá chaoticky aj po upratovaní.

Príliš veľa výtlačkov a vzorov

Zatiaľ čo výtlačky a vzory sú skvelým spôsobom, ako dodať vášmu priestoru osobitosť, príliš veľa z nich môže priestor opticky zahltiť.

Aby sa tomu zabránilo, odborníci radia znížiť počet výtlačkov a zvoliť súdržné vzory, ktoré spolu harmonicky spolupracujú.

Šnúry na viditeľnom mieste

Aj keď je niekedy ťažké sa tomu vyhnúť, ponechanie káblov a objemných predlžovacích káblov na očiach môže zničiť konečný vzhľad vášho dizajnu. Najlepší spôsob, ako sa tomu vyhnúť, je plánovať dopredu.

Inštalácia podlahových zásuviek pod stoly, zabezpečenie toho, aby zásuvky boli v správnej výške v blízkosti postele, alebo dokonca nájdenie nábytku so vstavaným napájaním môže pomôcť vyriešiť problém.

Nedostatok miesta pre vaše veci

Veci bez určeného miesta môžu vytvárať neporiadok. Aby ste tomu zabránili, vytvorte špeciálne miesta na uloženie vecí a uistite sa, že sa veci po použití vrátia na svoje správne miesto – napríklad do košov, nádob, zásuviek a políc.

Príliš veľa vankúšov

Zatiaľ čo vankúše dodávajú pohovkám, kreslám a posteliam pohodlie a štýl, príliš veľa z nich môže zahltiť miesta na sedenie.

Odborníci odporúčajú dať prednosť vyváženému usporiadaniu len niekoľkých vankúšov, vybraných podľa štýlu miestnosti, ktoré dopĺňajú interiér.

Prílišná štylizácia políc

Obloženie políc osobnými pamiatkami, vintage pokladmi a inými predmetmi môže vášmu domovu dodať estetiku – ale nepreháňajte to.

Preťaženie políc príliš veľkým množstvom predmetov môže spôsobiť, že priestor bude preplnený. Je lepšie premýšľať o výzdobe políc tak, aby spájali významné predmety a ponechali dostatok priestoru pre každý z nich.

Nesprávne ustlanie postele

Tým, že si ráno usteliete posteľ, nielenže začnete svoj deň tou správnou nohou, ale dodáte svojej izbe aj upratanejší vzhľad.

Neustlaná posteľ môže okamžite spôsobiť, že miestnosť bude vyzerať neporiadne, aj keď je zvyšok priestoru usporiadaný. Aby ste sa tomuto problému vyhli, urobte si z postele každodennú rannú rutinu.

Preplnený vchod do izby alebo chodby

Vstup do miestnosti, podobne ako chodba, môže udávať tón celému priestoru, preto je najlepšie pristupovať k tomuto priestoru „menej je viac“.

Zjednodušte vstupy pomocou funkčných úložných riešení, ako sú háčiky a koše, aby boli veci organizované a dostupné.

Veci na stole

Či už ide o pracovný stôl v izbe alebo stôl v kuchyni, zdá sa, že tie najdôležitejšie veci, ktoré sú v každom okamihu potrebné, v skutočnosti vytvárajú neporiadok a zaberajú miesto na prácu.

Aby ste tomu predišli, zamyslite sa nad tým, ktoré veci naozaj musia byť na stole a ktoré možno uložiť na dostupné miesto – ako sú skrinky, zásuvky alebo police.

Príliš zdobené steny

Obrazy, plagáty či fotografie na stene sú skvelým spôsobom, ako docieliť dokonalý vzhľad priestoru, no nebojte sa nechať prázdne miesta. Koniec koncov, stena pokrytá príliš veľkým množstvom obrázkov sa môže zdať preťažená.

Vytvorte vizuálnu rovnováhu tým, že zavesíte svoje obrázky s medzerami medzi nimi a vyberiete si dekor, ktorý sa navzájom dopĺňa s okolitým dekorom.

Prebytočný nábytok

Pred zaplnením miestnosti nábytkom zvážte veľkosť a rozloženie priestoru, ktorý chcete navrhnúť.

Preplnenie miestnosti nepotrebným nábytkom môže spôsobiť, že bude pôsobiť stiesnene a chaoticky. Preto je dôležité vyberať predmety a ponechať v priestore len tie, ktoré sú funkčné a umožňujú jednoduchý pohyb po miestnosti.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť