Urobte týchto 6 vecí každé ráno, aby ste schudli rýchlejšie

Foto: z otvorených zdrojov

Je dôležité dbať na to, aby vaše raňajky obsahovali optimálne množstvo bielkovín.

Keď sa človek snaží schudnúť, často chce hneď vidieť výsledky a rýchlo sa dostať do formy. Ráno však stojí za to robiť správne veci, ktoré tento proces urýchlia. Informuje o tom web Live strong.

Jedzte proteínové raňajky

Je dôležité dbať na to, aby vaše raňajky obsahovali optimálne množstvo bielkovín. Telu trvá trávenie tejto makroživiny dlhšie ako sacharidom alebo tukom, takže potraviny s vysokým obsahom bielkovín vás zasýtia na celé hodiny. Proteín pomáha kontrolovať chuť do jedla, ako aj rovnováhu cukru v krvi. Pre optimálnu sýtosť a výhody pri budovaní svalov sa snažte získať 25 až 30 gramov bielkovín na raňajky z vajec, orechového masla alebo chudého kuracieho alebo morčacieho mäsa.

Začnite trénovať

Výskumy ukazujú, že ranné cvičenie vám môže pomôcť schudnúť. Včasná aktivita vedie k nižšiemu príjmu kalórií počas dňa, ako aj k väčším zmenám telesnej hmotnosti.

Odborníci dodali, že ranné cvičenie má väčší vplyv na kontrolu chuti do jedla, príjem kalórií a chudnutie.

Chodiť viac

Ranná prechádzka na čerstvom vzduchu je zdraviu veľmi prospešná. Zmeny v načasovaní vystavenia svetlu môžu urýchliť metabolizmus a zlepšiť hmotnosť.

Navyše, trávenie času vonku v dopoludňajších hodinách tiež zvýši vplyv vitamínu D, ktorý je často nedostatok. Dĺžka pobytu na slnku by sa mala líšiť v závislosti od typu pokožky, ročného obdobia a lokality.

Správny spánok

Väčšina ľudí vie, že kvalitný spánok je dôležitý pre blaho každého človeka.

Okrem zlepšenia vášho zdravia vám odporúčaných sedem až deväť hodín spánku každú noc môže pomôcť schudnúť.

Piť veľa vody

Odporúča sa vypiť 2 poháre vody pred raňajkami nalačno. Voda pomáha organizovať acidobázickú rovnováhu po prebdenej noci a prebúdza gastrointestinálny trakt. Okrem toho podporuje lepšie trávenie počas celého dňa a prečisťuje organizmus.

Voda by sa mala vypiť 30 minút pred jedlom. Je lepšie to robiť v dávkach, aby ste nepreplnili žalúdok. Napríklad na začiatok vypite 150 ml.

Ovládajte svoju váhu

Stúpanie na váhu každé ráno je účinnou metódou na zvýšenie motivácie a sebakontroly. Váženie vám môže tiež pomôcť osvojiť si zdravé návyky, ktoré sú prospešné pre chudnutie.

Časté váženie sa navyše spája s abstinenciou. Tí, ktorí sa prestali často vážiť, častejšie hlásili zvýšený príjem kalórií a zníženú sebadisciplínu.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť