Už nie v móde: antitrendy v krajinnom dizajne, ktorým by ste sa mali v roku 2024 vyhnúť

Foto: z otvorených zdrojov

Trendy v krajinnom dizajne určujú všeobecný smer a odrážajú sa v rôznych aspektoch záhradného dizajnu.

Trendy v krajinnom dizajne nie sú len smerom, ale aj identifikáciou všeobecných trendov odrážajúcich sa v rôznych aspektoch záhradného dizajnu. Spolu s populárnymi trendmi však existujú aj tie, ktoré už dávno stratili svoj význam.

Alla Vitruk, expertka na krajinný dizajn, skúma tieto hlavné anti-trendy v krajinnom dizajne pre rok 2024.

Kolekcia záhrada s jednotlivými rastlinami

Používanie jednotlivých rastlín umiestnených oddelene od seba už nie je moderný prístup. Namiesto toho vám vytvorenie usporiadania vzájomne pôsobiacich rastlín umožňuje vytvoriť harmonickejšiu a esteticky príjemnejšiu záhradu.

Veľké vzdialenosti medzi rastlinami

Veľké priestory medzi rastlinami spôsobujú, že záhrada pôsobí nesúrodo a „nepokojne“. Namiesto toho zoskupenie rastlín a vytváranie zón s rôznymi úrovňami vegetácie dodá vašej záhrade hĺbku a rozmer.

Farebný a ostrý kontrast

Použitie jasných farieb a ostrých kontrastov v krajinnom dizajne sa stáva minulosťou. Namiesto toho by ste si mali zvoliť prirodzené a vyvážené farby, ktoré harmonicky zapadnú do krajiny.

Použitie rôznych posypov a vzorov

Veľké množstvo rôznych posypov a vzorov môže zaplaviť záhradný priestor a spôsobiť, že bude vyzerať preplnený. Namiesto toho zvoľte jednoduché a decentné riešenia, ktoré umožnia rastlinám a architektúre vyniknúť.

Kované prvky

Použitie kovanej architektúry stráca v modernom záhradnom dizajne svoj význam. Namiesto toho použite prírodné materiály a minimalistické tvary na vytvorenie útulného a moderného záhradného priestoru.

Anti-trendy v krajinnom dizajne vám umožňujú vyhnúť sa zastaraným prístupom a vytvoriť modernú a štýlovú záhradu. Vyberte si esteticky vyvážené riešenia, ktoré odrážajú vašu jedinečnosť a individuálny pohľad na krásy prírody.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť