Už žiadna „žltá“ blondínka. Ako si zachovať farbu vlasov a nestratiť krásu

Foto: z otvorených zdrojov

Ako sa môžu blondínky starať o vlasy, aby nezožltli?

Ideálna blond bez žltosti je snom takmer všetkých žien, ktoré si zosvetľujú a farbia vlasy. Po výlete ku kaderníkovi a niekoľkých dňoch sa však farba vlasov môže zmeniť. Navyše aj prirodzené blondínky občas zažijú, že im účes začne blednúť.

Ako sa môžu blondínky postarať o svoje vlasy, aby nezožltli, hovorí Gazeta.pl.

Chráňte svoje vlasy pred slnkom

Slnečné lúče môžu poškodiť vlasy akejkoľvek farby a môžu negatívne ovplyvniť aj stav pokožky a zdravie vôbec. Blondínky by sa však slnka mali báť aj preto, že môže zhoršiť stav ich vlasov a ich farbu.

Nezáleží na tom, či ste sa narodili ako blond alebo si farbili vlasy. Chráňte vlasy pred slnkom, používajte SPF nielen na pokožku, ale aj na pokožku hlavy.

Nezabudnite na masky

Blond vlasy potrebujú pravidelnú starostlivosť, najmä doma. Ak si vlasy odfarbíte, môžu sa stať poréznymi a náchylnejšími k suchu. Preto vlasy hydratujte a používajte kondicionéry.

Domáca maska ​​z avokáda a banánu je ako stvorená na starostlivosť o vlasy pre blondínky. Táto zmes sa môže aplikovať na vlasy raz týždenne.

Použite studenú vodu

Samozrejme, len málokto má rád studené sprchy. Ale vaše vlasy by určite povedali „ďakujem“, keby mohli za kontrastné úpravy. Faktom je, že studená voda, ak si ňou opláchnete vlasy, pomôže udržať vlhkosť.

Kutikuly sa uzavrú, takže blond vlasy nebudú vysušovať a žltnúť. Samozrejme, nemali by ste si vlasy úplne umývať v studenej vode. Stačí ním opláchnuť čisté vlasy.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť