V akej vzdialenosti by mali byť paradajky vysadené v skleníku a na otvorenom priestranstve?

Mnoho záhradníkov vysádza sadenice očami, čo často vedie k zhlukovaniu, zber sa stáva veľmi nepohodlným a húštiny vedú k tomu, že kríky jednoducho nie sú vetrané. A to sa už stáva dobrou živnou pôdou pre škodlivé baktérie.

Ak musíte zasadiť až 10 kríkov, môžete to urobiť podľa oka pri výsadbe veľkého množstva sadeníc, stále odporúčam použiť centimeter a kolíky s povrazmi na rozdelenie otvorov v záhrade.

Výsadba vysokých paradajok

rastú vysoké kríky, šetria priestor a dávajú viac než dostatočný výnos. Koniec koncov, na takýchto kríkoch môžete získať až 10 kefiek v závislosti od odrody.

Mnoho záhradníkov zároveň dodržiava nasledujúcu schému výsadby: vzdialenosť medzi kríkmi je 70 cm, medzi radmi 1 m, považujem to za zlatý štandard a s touto schémou výsadby sa nemôžete pokaziť.

Výsadba stredne veľkých paradajok

Schéma výsadby pre stredne veľké paradajky: vzdialenosť medzi otvormi 55 cm a medzi radmi 70 cm S touto výsadbou sa mnohým na mojej stránke podarilo získať až 7 kg z jedného kríka. Ak vysádzate stredne veľké rastliny, použite túto schému a doslova si ju zamilujete.

Výsadba nízko rastúcich paradajok

Pre milovníkov skorého zberu, ktorý produkujú nízko rastúce paradajky, vytvorte nasledujúci záhon podľa parametrov: medzi kríkmi do 30 cm a medzi radmi 50 cm Mnoho odrôd, ako napríklad Sanka alebo Jackpot, miluje tento konkrétny vzor výsadby poskytnúť maximálny výnos.

Správna výsadba paradajok

Vzdialenosť medzi otvormi pre paradajky v skleníku

Keď som mal skleník od „dreva a skla“ po priestranný z polykarbonátu, musel som improvizovať a výsledok niekedy nedopadol podľa predstáv. Správny vzor som sa musel naučiť od skúsených záhradkárov a chcem sa oň s vami podeliť. Ak je skleník dosť priestranný, môžete ho sadiť v dvoch radoch na každej strane.

Pri výsadbe v malom skleníku by ste nemali robiť dva prechody, urobte jeden a bude to skvelý spôsob, ako ušetriť pôdu na pestovanie ďalších paradajok.

Podľa odporúčaní potrebuje jeden krík paradajky 0,3 m2, vzdialenosť medzi kríkmi je 40 cm a medzi radmi je 50 cm.

Dodržujte tieto odporúčania a budete mať dobrú úrodu paradajok!

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť