Viburnum buldenezh fotografia a popis kríka – Záhradné záležitosti

Bežná odroda kalina Buldenezh priťahuje pozornosť svojou krásou, ktorá je mimochodom podobná kvetu hortenzie. Takúto krásu môžete bezpečne vysadiť na svojom vlastnom pozemku, vyžaduje si minimálnu starostlivosť a poteší oko na dlhú dobu.

Foto Kalina Buldenezh

Popis Kaliny Buldenezh

Kalina kvitne v lete mesiac, priemer kvetov dosahuje až 15 cm Pomerne často, počas kvitnutia, kalina ohýba svoje konáre pod ich váhou, takže v takýchto prípadoch je potrebné vytvoriť podpery. To ochráni pred lámaním konárov pri silnom vetre.

Výška kríka dosahuje od 2 do 3,5 metra a má krásne olistenie. Výrastok z kríka rastie veľmi rýchlo a za rok môže narásť až o pol metra. Stačí si kúpiť jeden výhonok a zasadiť ho do záhrady o pár rokov sa zmení na dobrý okrasný ker.

Výsadba Viburnum Buldenezh

Na výsadbu musíte vybrať oblasť, v ktorej je čiastočný tieň, pôda by mala byť voľná a vykopaná humusom. Živiny sú veľmi dôležité v prvých fázach Buldenezhovho života na novom mieste. Nemali by ste ju pestovať na otvorenom slnečnom mieste, kvety sa môžu spáliť a rýchlo vyblednúť.

Z vlastnej skúsenosti poviem, že je lepšie sadiť kalinu na jeseň, lepšie sa zakoreňuje. Za týmto účelom vykopajte jamu hlbokú 40-50 cm a rovnaký priemer. To platí pre veľký únik. Koreňový systém kaliny je rozsiahly a nič by mu nemalo prekážať. Do výsadbovej jamy pridávame hnojivo vo forme popola a humusu. Polievajte výdatne. V prvom roku sa výhonky môžu skrátiť o 1/3 a zaizolovať mulčovaním.

Starostlivosť o Kalinu Buldenezh

Starostlivosť o kalinu je jednoduchá, najmä v prvom roku výsadby ju treba pravidelne zalievať, aby krík nabral na sile a zosilnel. Pred začiatkom kvitnutia sa odporúča pridať hnojivo z popola a humusu. Rozmiešajte v teplej vode a nalejte pod koreň. Kalina tak rozkvitne ešte veľkolepejšie.

Počas kvitnutia sledujte kvety pod váhou, ktoré môžu nakloniť vetvu a zlomiť ju. V tomto prípade je dôležité okamžite konať a poskytnúť podporu.

Sanitárne a protistarnúce prerezávanie by sa malo vykonávať každoročne. Všetky suché a poškodené konáre musia byť odstránené. Keď kalina vybledne, ker sa ostrihá a bočné výhonky sa skrátia. Môžete nechať až 6-9 dospelých výhonkov.

Škodcovia a choroby Viburnum Buldenezh

Za najnebezpečnejšieho škodcu kalina sa považuje kalina, aby sa zabránilo zahusťovaniu, sanitárne prerezávanie sa vykonáva; Druhou nemenej škodlivou a nebezpečnou je voška. Aktivuje sa počas kvitnutia. Aby ste sa ho zbavili, musíte krík ošetriť prípravkom Martin Bio alebo Isoxaflutol.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť