Vlastnosti izolácie budov polyuretánovou penou | BTB Lady

Foto: z otvorených zdrojov

Polyuretánová pena má množstvo kvalitatívnych vlastností, ktoré z nej robia obľúbený materiál na izoláciu budov.

Polyuretánová pena je tepelne izolačný materiál získaný zmiešaním a napenením polyolu a izokyanátu. V tomto prípade vzniká bunková štruktúra, ktorá dodáva materiálu ľahkosť a vysokú tepelnoizolačnú schopnosť. Polyuretánová pena má množstvo kvalitatívnych vlastností, ktoré z nej robia obľúbený materiál na izoláciu budov.

Kvalitatívne charakteristiky

Prezentovaný materiál má nasledujúce výhody:

  • vynikajúca tepelná izolácia;
  • tesnosť;
  • pevnosť;
  • odolnosť proti vlhkosti;
  • jednoduchosť inštalácie atď.

Polyuretánová pena má nízky koeficient tepelnej vodivosti, čo zaisťuje vysokú izolačnú účinnosť. Pri aplikácii na povrch špecialistami ISOproject tvorí materiál monolitickú vrstvu bez švíkov a spojov, čím sa eliminuje možnosť tepelných mostov a prieniku vlhkosti.

Polyuretánová pena neabsorbuje vlhkosť, čo zabraňuje vzniku plesní a plesní v stenách budovy. Materiál sa ľahko nanáša na povrch, čo uľahčuje použitie a šetrí čas a prostriedky na izoláciu budovy.

Moderné zloženie polyuretánovej peny zaisťuje jej ekologickú nezávadnosť a absenciu škodlivých látok, vďaka čomu je vhodná na použitie v obytných a komerčných priestoroch. Avšak, ako každý materiál, aj polyuretánová pena má svoje obmedzenia a vyžaduje správnu inštaláciu a spracovanie, aby sa zabezpečila maximálna izolačná účinnosť a životnosť.

Vlastnosti izolácie budov polyuretánovou penou

Funkcie inštalácie

Pokladanie polyuretánovej peny je proces, ktorý si vyžaduje určité zručnosti a starostlivosť. Najprv musíte pripraviť povrch, vyčistiť ho a odstrániť nečistoty, ak je povrch nerovný, mali by ste ho vyrovnať. Pred inštaláciou by ste mali skontrolovať stav materiálu a jeho súlad s požiadavkami výrobcu. Hotová kompozícia sa musí pred použitím dobre premiešať, aby sa zabezpečilo rovnomerné nanášanie a penenie.

Polyuretánová pena sa zvyčajne aplikuje pomocou špeciálneho zariadenia, ako je rozprašovač alebo pištoľ. Materiál by mal byť rovnomerne rozložený po celom povrchu bez vytvárania nahromadenia alebo dutín.

Po nanesení polyuretánovej peny na povrch ju treba opatrne vyrovnať a vytiahnuť, aby sa vytvoril hladký a jednotný povrch. Pomôže to zabrániť vzniku nerovností a škár, ktoré môžu spôsobiť tepelné mosty.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť