Vodné melóny pre moskovský región – najlepšie odrody na otvorenom priestranstve

Mnoho ľudí si myslí, že vodné melóny sa môžu pestovať iba v južných oblastiach a ani sa nepokúšajú zasadiť pár semien a získať vynikajúcu úrodu vodných melónov. V deväťdesiatych rokoch som ani nepomyslel na pestovanie vodných melónov, ktoré sa predávali všade a dokonca sa dali vymeniť za vedro zemiakov. Teraz sa vodné melóny dovážajú nielen z nášho regiónu, ale aj z iných krajín a cena sa začala hrýzť. Pestoval som ich na otvorenom priestranstve a veľkosť zriedka presahovala 3-4 kg, ale ako som sa nechal uniesť, veľa som sa naučil o ich pestovaní. Hlavná vec, ktorú treba začať pri výsadbe vodného melónu, je správny výber odrody. Musí sa aklimatizovať a je vhodný aj do severných oblastí.

Pestovať šťavnaté a sladké melóny na vlastnom pozemku si môže každý, takže si na konci sezóny môžete pochutnať na lahodnej pochúťke.

Najlepšie odrody vodných melónov pre stredné pásmo a Moskovský región

Odporúčam pestovať odrody vodných melónov, ktoré dozrievajú skoro a majú vegetačné obdobie 70-90 dní, potom stihnú dozrieť a nahromadiť cukor. A tu sú tie isté odrody, ktoré sú pre záhradníkov drahé:

  • vektor,
  • Cukrové dievča
  • Ultra skoro,
  • Dar slnka.
  • Volzhanin,
  • Knyazhich,
  • Ogonyok,

Ak ich zasadíte do skleníka, potom vo veľkosti nebudú horšie ako južné odrody a chuť určite nebude horšia. S prihliadnutím na to, že budeme pestovať s použitím prírodných hnojív, budú čisté a bez dusičnanov.

A tu je zoznam odrôd hybridov odolných voči chladu:

  • Pomarančový med F1,
  • Ružové šampanské F1,
  • Darček na sever F1,
  • Moskovský región Charleston F1,
  • Šustrik F1.

Pridajte do záložky, keď si v obchode vyberiete semená.

Ako pestovať sladké vodné melóny v nestabilnej klíme

Aj keď sa počasie už ustálilo, nikto nie je imúnny voči zmenám a mrazom, takže aby ste to neriskovali, vysaďte si vodné melóny do skleníka. To je jediná záruka úspechu pri pestovaní vodných melónov v nejužných klimatických podmienkach. Ako pestovať vodné melóny v súlade so striedaním plodín, musíte dodržiavať všetky odporúčania, ak pestujete melón každý rok na novom mieste.

Tip 1. Pestovanie cez sadenice

Vodové melóny si samozrejme môžete kúpiť aj vo forme sadeníc, ale často nepoctiví predajcovia predávajú nesprávnu odrodu a prečo platiť viac.

Pestovanie cez sadenice

Aby bolo možné zasadiť sadenice do zeme v máji, mali by mať asi 30-40 dní. To znamená, že semená začiatkom apríla namočíme do slanej vody (3 g na 100 ml vody). Robíme špeciálne namočenie, aby sme zistili a odstránili cumlíky, prázdne semená budú plávať a mali by byť vyhodené.

Tip 2. zahrievanie

Potom dobré semená sušíme 2-3 hodiny a zahrejeme ich na 50 stupňov.

Tip 3. Výsev

Každé semeno je lepšie zasadiť do zeme po dezinfekcii slabým roztokom manganistanu draselného. Pôda potrebuje trávnikovú pôdu a humus 1 až 3. Črepníky so semenami vložíme do vlhkej pôdy pod film a vytvoríme skleníkový efekt až do 25-27 stupňov. Teraz klíčky vyrastú do 6-10 dní.

Pestovanie vodného melónu

Potom je to už otázka technológie, staráme sa o to, zalievame, aby sme sa nepotápali, semená zasadíme do samostatných nádob s objemom 0,5 litra naraz.

Keď sa počasie oteplí, o mesiac ich vysadíme do skleníka. V skleníku jamu pohnojte humusom a dobre zalejte.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť