Vodný melón rastúci zo semien v súlade s pravidlami striedania plodín

Predtým som ani neuvažoval o pestovaní vodných melónov, pretože ide o plodinu milujúcu teplo, ktorá miluje teplejšie podnebie a kde je moja z regiónu Volga. Až kým som sa neodhodlal a nekúpil semienka. Pestovanie vodných melónov si vyžaduje určité zručnosti, najmä ak ich pestujete na otvorenom priestranstve.

Ešte pred 30 rokmi boli zimy chladnejšie a letá nie také horúce, a ak sa vám podarilo vypestovať vodné melóny, tak len na prepotených záhonoch dobre pohnojených hnojom. Teraz som sa prispôsobil pestovaniu vodných melónov v skleníku a sladkosť a veľkosť melónu sú pôsobivé.Podmienky pestovania vodného melónu.

Ak sa rozhodnete pestovať melón vo voľnej pôde, potom majte na pamäti, že ide o tekvicovú plodinu, čiže nesadíme ju na záhon s tekvicami ani po cukety. Toto je hlavné pravidlo striedania plodín a nemalo by sa zanedbávať.

Vodné melóny sa môžu vysádzať na rovnakom mieste až po 5-6 rokoch, nie skôr. Po hrášku, fazuli a cibuli je lepšie pestovať melón. Nežiaducimi predchodcami sú aj zemiaky, baklažány a paprika.

Vodové melóny rastú dobre, ak do diery pridáte nielen humus a hnojivá, ale aj riečny piesok, ak je pôda ílovitá a ťažká. Do každej jamky sa odporúča pridať 1 polievkovú lyžičku. l superfosfát, kostná múčka, draselná soľ a síran amónny.

Rozhodnite sa sami, či pridať všetky tieto hnojivá alebo nie, môžete zasadiť vodné melóny pridaním 2 polievkových lyžíc superfosfátu a 2 polievkových lyžíc kostnej múčky do otvoru. Vzdialenosť medzi otvormi je najmenej 0,8 – 1,0 metra.

melón na tanieri

Ako zasadiť semená melónu.

Semená melónu musíte zasiať v správnom čase mesiac pred výsadbou do zeme. Semená vždy predklíčim. Aby som to urobil, najprv namočím semená do gázového vrecka na 5–6 hodín do vody, je lepšie vziať snehovú vodu.

Vždy používam vodu len 45 stupňov, potom semená určite na pol hodiny vložím do roztoku manganistanu draselného. Potom semená preložím do vlhkých pilín, teraz vezmem vlhkú handričku, vložím ju do nádoby s vekom a počkám, kým sa vyliahnu.

Semená po ošetrení manganistanom draselným sa môžu okamžite zasiať do zeme v jednotlivých nádobách. Rovnako ako všetky tekvice, aj vodné melóny majú negatívny postoj k zberu; Sadenice zasadíme do zeme spolu s hrudou zeme.

Starostlivosť o vodné melóny v zemi.

Starostlivosť o melón nie je náročná, rovnako ako starostlivosť o tekvicové plodiny: zahŕňa odstraňovanie buriny a hnojenie. Potrebujete vodu na 1 meter štvorcový. m, to je oblasť, kde rastie 1 melón, vylejte 2 až 3 vedrá vody asi raz týždenne.

Všetko, samozrejme, závisí od klimatických podmienok vášho bydliska v Mari El, zvláštnosťou regiónu Gornomari je, že zelenina, mrkva, kapusta, zemiaky rastú bez dodatočného zalievania a v tomto ohľade je pre mňa jednoduchšie pestovať vodné melóny; .

Čo sa týka kŕmenia, mojím hlavným je mullein a bylinkový výluh zo žihľavy, skorocelu alebo inej buriny. Aby sme vylúčili škodcov, z času na čas okolie melónu poprášime dreveným popolom.

Rating
( No ratings yet )
Články Archaeoservices - archeologická spoločnosť